Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anthony Fauci SPERIE americanii să se vaccineze: 99.2 % din cei care au MURIT de coronavirus

smartradio.ro
Anthony Fauci

În total 99,2% dintre americanii care murit din cauza covid-19 în iunie 2021 nu erau vaccinaţi, potrivit imunologului Anthony Fauci, şeful Grupului de lucru anticovid înfiinţat de Donald Trump şi apoi al grupului de lucru al lui Joe Biden.

”Nu ne mai putem complace (...). Milioane de americani nu sunt încă vaccinaţi şi protejaţi. Iar din această cauză, comunităţile lor sunt în pericol, prietenii lor sunt în pericol, persoanele care le sunt dragi sunt în pericol”, avertiza el, citat de cotidianul britanic The Guardian.

În unele state americane, datele sunt şi mai elocvente.

În Maryland, toţi morţii din iunie nu au fost vaccinaţi şi nici 93% dintre bolnavi.

O dezbatere pe tema vaccinării este în toi în Statee Unite, unde 67% din populaţia în vârstă de peste 18 ani a fost vaccinată cu cel puţin o doză de vaccin anticovid, iar 58% este complet protejată.

Obiectivul vaccinării a 70% dintre adulţi până în iulie al lui Joe Biden nu a fost atins, însă diferenţele în privinţa vaccinării între state sunt frapante.

Wisconsinul a comandat doar 8% dintre doele care-i erau rezervate în avans luna trecută, iar Illinois a cerut doar 9%.

Presa americană scrie că motivul aestei stagnări a vaccinării este de căutat în rândul alegătorilor lui Donald Trump şi ai Partidului Republican care, potrivit unui sondaj recent, se opun vaccinării în proporţie de 40%.

Potrivit unor date de la Universitatea Johns Hopkins, contaminările cresc în state în care vaccinarea se situează sub media naţională, iar în unele cazuri au crescut cu 300%.

În contextul în care varianta idiană (delta) a SARS-CoV-2 proliferează rapid atât în Statele Unite, cât şi în lume, soluţia pare vaccinarea.

”Ne aflăm într-o cursă împotriva variantei delta, care se răspândeşte foarte rapid, iar fiecare stat se confruntă cu asta”, avertizează la CNN guvernatorul statului Arkansas Asa Hutchinson.

FDA şi CDC: AMERICANII COMPLET VACCINAŢI NU AU NEVOIE DE RAPEL

Pe de altă parte, americanii complet vaccinaţi nu au nevoie, pentru moment, de un rapel, au anunţat joi, într-un comunicat comun, Food and Drug Administration (FDA) şi Centrele pentru controlul şi prevenţia bolilor (CDC), relatează Reuters.

”Suntem pregătiţi să autorizăm rapeluri suplimentare, dacă ştiinţa le demonstrează utilitatea”, subliniază cele două instituţii.

Pfizer a cerut joi Agenţiei americane a medicamentului (FDA) să autorizeze un rapel suplimentar al vaccinului său împotriva covid-19 - începând de luna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.