Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Favoritul lui Putin la președinția SUA: Este un om sclipitor

Hotnews:

Candidatul republican la presedintia Statelor Unite, Donald Trump, este un "om sclipitor si plin de talent", "favoritul incontestabil al cursei prezidentiale", a declarat joi presedintele rus Vladimir Putin, citat de agentiile ruse de presa. "Este un om foarte sclipitor, plin de talent, fara nicio indoiala. Nu trebuie sa-i judecam noi calitatile, dar este favoritul incontestabil al cursei prezidentiale" americane, a apreciat Putin, dupa conferinta sa de presa anuala in fata a aproape 1.400 de jurnalisti rusi si straini. "Modul sau de a vorbi si ceea ce-i permite sa-si sporeasca popularitatea" nu priveste Rusia, a declarat presedintele rus referitor la miliardarul Donald Trump, in varsta 69 de ani, care si-a multiplicat declaratiile provocatoare. In cursul conferintei sale de presa, Putin s-a declarat "dispus sa dezvolte relatiile cu Statele Unite" odata ce va fi ales un nou presedinte american in noiembrie 2016. Donald Trump "a spus ca vrea un alt nivel de relatii - relatii mai stranse, mai profunde - cu Rusia, cum sa nu salutam acest lucru? Evident ca-l salutam", a adaugat Putin.

RFI:

Legea dării în plată nu trebuie reexaminată, declară prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban. El spune că nu l-au convins punctele de vedere ale BNR şi Asociaţiei Băncilor. Orban a declarat că, în opinia sa, nu ar trebui reexaminată această lege: "Punctele de vedere prezentate de Banca Naţională şi de Asociaţia Băncilor pe mine nu m-au convins. Nu mi se pare normal ca atunci când o bancă acceptă ca garanţie, ca şi ipotecă un imobil, îi face evaluarea prin expert evaluator, ulterior, în cazul în care omul nu poate să plătească ratele la bancă, să se poată îndrepta împotriva oricăror altor bunuri şi venituri, ca urmare a subevaluării sau a valorificării sub valoarea de piaţă a imobilului respectiv. În mod normal, riscurile trebuie împărţite şi nu trebuie să piardă numai clientul în relaţia cu banca şi banca să câştige întotdeauna, indiferent de modul în care îşi valorifică bunurile respective. Eu am susţinut legea şi nu văd motive serioase pentru a fi retrimisă această lege la Parlament. Dacă preşedintele va considera necesar să o retrimită Parlamentului, este dreptul domniei sale, vom vedea ce argumente şi ce propuneri are privitoare la această lege", spune Ludovic Orban. Întrebat dacă reprezentanţii BNR vor fi audiaţi în Parlament, deputatul PNL a precizat că"reprezentanţii BNR au fost invitaţi şi au participat la dezbaterile asupra proiectului de lege în comisii. Chiar reprezentanţi ai BNR de seamă au dat declaraţii extrem de nepotrivite privitoare la parlamentarii care au votat această lege. Eu m-aş fi aşteptat din partea guvernatorului Mugur Isărescu să-l trimită la plimbare de exemplu pe domnul Cinteză, care ameninţa cu dosare penale parlamentarii care au votat această lege. Cred că Banca Naţională, care este în coordonarea Parlamentului, chiar dacă n-ar fi în coordonarea Parlamentului, trebuie să aibă o relaţie instituţională corectă şi să nu împingă dezbaterea într-o mahala".

Ziarul Financiar:

Trei veşti au ieşit în evidenţă după ce Rezerva Federală americană a majorat miercuri dobânzile: dolarul puternic a lovit vânzările Oracle, una dintre cele mai cunoscute multinaţionale din SUA, preţul petrolului cochetează cu minimele ultimilor 11 ani, iar marile bănci îi sfătuiesc pe speculatori să cumpere dolari. Acestea sunt tendinţele principale pe care le va accentua prima majorare a dobânzii de politică monetară din SUA din ultimul deceniu. Dolarul puternic ar ajuta companiile care exportă în moneda americană. Însă cei mai mari exportatori români au ca ţintă ţări din UE şi mai ales din zona euro. Exporturile către SUA reprezintă doar 2% din total. Exporturi în dolari pot fi plasate şi pe pieţele din Asia, dar şi aici prezenţa companiilor din România este slabă. Exporturile României în afara UE sunt aproape de trei ori mai mici decât cele din interiorul Uniunii. Odată cu aprecierea dolarului se vor scumpi produsele importate în dolari, cum ar fi smartphone-urile, tabletele, componentele PC şi alte electronice. Ieftinirea petrolului din cauza dolarului nu înseamnă şi ieftinire în euro, ci, din contră, scumpire, având în vedere că moneda europeană tinde să se deprecieze. Scăderea actuală a cotaţiilor ţiţeiului, care are drept consecinţă ieftinirea combustibililor şi gazelor natural, are drept cauză nu dolarul, ci suprasaturarea pieţei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.