Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FBI, avertisment fără precedent: China este cea mai mare ameninţare la adresa Statelor Unite

FBI

FBI a identificat China ca fiind cea mai mare ameninţare la adresa Statelor Unite, iar directorul agenţiei, Christopher Wray, a afirmat că Beijingul încearcă să fure tehnologie ”prin toate mjloacele necesare”, relatează Reuters, conform news.ro.

Wray a declarat la o conferinţă că biroul are în prezent în desfăşurare aproximativ 1.000 de investigaţii referitoare la furtul chinez de tehnologie, la nivelul celor 56 de birouri regionale.

Directorul pentru contraspionaj al FBI, John Brown, a spus că biroul a arestat anul trecut 24 de persoane în cazuri legate de China, iar în 2020 a arestat deja 19.

Brown a spus, la conferinţa care a avut loc la Centrul pentru Studii Internaţionale şi Strategice (Center for Strategic and International Studies - CSIS) din Washington, că în opinia FBI ”nicio ţară nu implică un pericol mai mare decât China comunistă”.

Rareș Bogdan explică adevărata miză a anticipatelor: de ce joacă la rupere cei de la PNL

Wray a spus că reacţia la acest pericol trebuie să aibă loc prin acţiuni la nivelul întregului guvern american.

”În momentul în care vă vorbesc, FBI are circa 1.000 de investigaţii care implică tentative de furt de tehnologie americană din partea Chinei, desfăşurate de toate cele 56 de birouri din teren şi  care au avut loc în fiecare sector industrial”, a spus acesta.

Wray a adăugat că China exploatează în mod agresiv deschiderea academică a Statelor Unite pentru a fura tehnologie, folosindu-se de ”reprezentanţi din campusuri” şi  înfiinţând ”institute în campusurile noastre”.

William Evanina, director al Centrului Naţional pentru Securitate şi Contraspionaj, a declarat la conferinţă că China dă o prioritate specială furtului de tehnologie americană pentru vehicule electrice şi avioane. Evanina a estimat că furtul de secrete comerciale americane de către China costă Statele Unite undeva între 300 de miliarde de dolari şi 600 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.