Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FBI confirmă că LinkedIn este supusă fraudelor: 'Sunt periculoase pentru platformă şi pentru utilizatori'

forbes.com
LinkedIn

Escrocii care exploatează LinkedIn pentru a atrage utilizatorii în scheme de investiţii în criptomonede reprezintă ”o ameninţare semnificativă” pentru platformă şi consumatori, a declarat Sean Ragan, agentul special al FBI responsabil de birourile din San Francisco şi Sacramento, California, ale agenţiei, transmite CNBC.

”Este o ameninţare semnificativă. Acest tip de activitate frauduloasă este semnificativă şi există multe victime potenţiale şi există multe victime trecute şi actuale”, a spus Ragan într-un interviu exclusiv, scrie news.ro.

Schema funcţionează astfel: un fraudator care se prezintă ca un profesionist creează un profil fals şi se adresează unui utilizator LinkedIn.

Escrocul începe cu mici discuţii despre mesajele LinkedIn şi, în cele din urmă, se oferă să ajute victima să câştige bani printr-o investiţie cripto.

Victimele intervievate de CNBC spun că, deoarece LinkedIn este o platformă de încredere pentru reţele de afaceri, tind să creadă că investiţiile sunt legitime.

De obicei, fraudatorul direcţionează utilizatorul către o platformă de investiţii legitimă pentru cripto, dar după ce le-a câştigat încrederea pe parcursul mai multor luni, îi spune să mute investiţia pe un site controlat de fraudator. Fondurile sunt apoi scurse din cont.

”Deci, criminalii aşa câştigă bani, pe asta îşi concentrează timpul şi atenţia. Şi se gândesc mereu la diferite moduri de a victimiza oamenii, de a victimiza companiile. Şi îşi petrec timpul făcând temele, definindu-şi obiectivele şi strategiile, precum şi instrumentele şi tacticile pe care le folosesc”, a spus Ragan.”

Ragan a spus că FBI a observat o creştere a acestei fraude de investiţii, care este diferită de o înşelătorie de lungă durată în care criminalul pretinde că arată un interes romantic pentru subiect pentru a-i convinge să se despartă de banii lor.

FBI a confirmat că are investigaţii active, dar nu a putut comenta, deoarece sunt cazuri deschise.

Într-o declaraţie, LinkedIn a recunoscut că a existat o creştere recentă a fraudei pe platforma sa, spunând CNBC că ”ne aplicăm politicile, care sunt foarte clare: activităţile frauduloase, inclusiv înşelătoriile financiare, nu sunt permise pe LinkedIn. Lucrăm în fiecare zi pentru a menţine membrii în siguranţă, iar aceasta include investiţia în apărare automată şi manuală pentru a detecta şi a aborda conturile false, informaţiile false şi suspectele de fraudă. Colaborăm cu companii similare şi agenţii guvernamentale din întreaga lume, cu scopul de a proteja membrii LinkedIn de actori răi. Dacă un membru se confruntă cu o înşelătorie sau este victima unei înşelătorii, îi cerem să ne raporteze aceasta nouă şi autorităţilor locale.”

Directorul senior al LinkedIn pentru încredere, confidenţialitate şi echitate, Oscar Rodriguez, a declarat că ”încercarea de a identifica ce este fals şi ce nu este fals este incredibil de dificilă. Unul dintre lucrurile pe care mi-ar plăcea cu adevărat să îl facem mai mult este să intru în educaţia proactivă pentru membri. Permiterea membrilor să ştie sau, practic, permiţându-le să înţeleagă riscurile cu care s-ar putea confrunta”, a spus Rodriguez.

Compania spune că a eliminat peste 32 de milioane de conturi false de pe platforma sa în 2021, conform raportului său semestrial privind frauda. Din iulie până în decembrie 2021, apărările sale automate au oprit 96% din toate conturile false - care includ 11,9 milioane care au fost oprite la înregistrare şi 4,4 milioane care au fost restricţionate în mod proactiv, se arată în raport.

Membrii au raportat 127.000 de profiluri false care au fost, de asemenea, eliminate.

LinkedIn a spus că apărările sale automate au prins 99,1% din spam şi escrocherii, un total de 70,8 milioane, în aceeaşi perioadă de timp. Alte 179.000 au fost înlăturate după ce le-au raportat membrii.

LinkedIn a spus că nu oferă estimări cu privire la câţi bani au fost furaţi de la membri prin intermediul platformei sale.

Compania şi-a avertizat utilizatorii într-o postare pe blog de joi seara, pe platforma sa, să nu trimită bani către persoane pe care nu le cunosc şi să nu răspundă la conturi cu un istoric de lucru îndoielnic sau alte semnale roşii, cum ar fi gramatica slabă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.