Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FC Barcelona reacționează la condamnarea liderilor separatiști: Închisoarea nu este o soluţie

www.click.ro
FC Barcelona siglă

FC Barcelona a emis, luni, un comunicat, după ce Înalta Curte spaniolă a dictat sentinţe cu închisoarea în cazul unor lideri separatişti catalani.

"FC Barcelona, ca una dintre enităţile de vârf din Catalonia şi în concordanţă cu reputaţia sa istorică de apărare a libertăţii de exprimare şi a dreptului de a decide, afirmă, azi, următoarele, după condamnările decise de Înalta Curte în procesul împotriva liderilor civici şi politici catalani: În acelaşi fel în care închisoarea prevenitvă nu a ajutat la rezolvarea conflictului, nici pedeapsa cu închisoarea dictată azi nu o va face, pentru că închisoarea nu este o soluţie. Rezolvarea conflictului din Catalonia trebuie să vină exclusiv în urma dialogului politic. Prin urmare, acum mai mult decât oricând, clubul le cere tuturor liderilor politici să conducă un proces de dialog şi negociere pentru soluţionarea acestui conflict, care ar trebui să permită şi eliberarea liderilor civici şi politici condamnaţi. În acelaşi timp, FC Barcelona îşi exprimă toată susţinerea şi solidaritatea cu familiile celor care sunt lipsiţi de libertate", se arată în comunicatul FC Barcelona.

Nouă lideri catalani au fost condamnaţi, luni, de Înalta Curte spaniolă, la pedepse cu închisoarea cuprinse între 9 şi 13 ani. Aceştia au fost găsiţi vinovaţi de răzvrătire şi de folosire ilegală a fondurilor publice în referendumul organizat fără acordul guvernului federal, la 1 octombrie 2017, pentru declararea independenţiei Cataloniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.