Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FCSB vs CFR: Cine se va impune în primul derby al sezonului?

Liga I
fcsb cfr cluj

Primul derby de clasament al sezonului se joacă la data de 6 august, de la ora 21:30, pe stadionul „Steaua”. Liderul FCSB o întâlnește pe CFR Cluj, echipa de pe locul secund în clasamentul SuperLigii României.

„Roș-albaștrii” sunt favoriți să câștige al doilea meci consecutiv acasă în fața echipei din Gruia la Betano, casa de pariuri online printre cele mai populare conform topului cote-pariuri.ro. FCSB este singura echipă din SuperLiga învingătoare în toate cele trei etape: 3-1 în deplasare cu FC U Craiova, 2-1 acasă cu Dinamo și 2-0 în deplasare cu Oțelul. Elevii lui Elias Charalambous par deciși să nu mai rateze titlul în acest sezon, mizând în primul rând pe omogenitate.

De partea cealaltă, CFR Cluj are nevoie de timp pentru ca jocul colectiv să înceapă să funcționeze. Pe lângă antrenorul Andrea Mandorlini, în vară au venit 13 jucători noi. Șase fotbaliști din echipa de start contra Universității Craiova nu au fost în lot sezonul trecut: portarul Sava, fundașii Mogoș, Kresic și Morgan, plus mijlocașii Avounou și Tachtsidis.

„Clujenii” au remizat cu echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf (1-1), după ce câștigaseră în primele două runde: 2-0 acasă cu Poli Iași și 3-1 în deplasare cu UTA Arad.

Primul meci al lui FCSB pe noua arenă din Ghencea

Derby-ul cu CFR Cluj va fi primul meci jucat pe FCSB pe „Steaua”, după refacerea stadionului. În prima oră de la punerea în vânzare online, s-au vândut 6.123 de bilete, mai multe decât tichetele vândute în total pentru partida cu Dinamo, jucată pe arena „Arcul de Triumf”. În primele șapte ore, s-au vândut 20.000 de bilete. Organizatorii se așteaptă ca peste 40.000 de fani să vină la stadion.

content-image

„Nu trebuie să spunem că este meciul câștigat. E clar, jucăm pe Ghencea, toate bune și frumoase, dar jucăm cu CFR-ul. Meciurile cu CFR au fost mereu grele.

Trebuie să ne montăm să jucăm bine. Eu cred că stadionul va fi arhiplin”, a declarat Florinel Coman, cel care a marcat în primele trei jocuri din acest sezon, iar în cel de-al patrulea, contra Oțelului, a ratat un penalty.

Debutează Siyabonga Ngezana?

Vlad Chiricheș a jucat primul meci de la revenirea la FCSB în etapa precedentă, făcând pereche în centrul defensivei cu Dawa. Fanii așteaptă și debutul fundașului central Siyabonga Ngezana, pentru care s-au plătit 600.000 de euro. Sunt șanse mici ca sud-africanul să apară pe teren contra celor de la CFR. Potrivit oficialilor vicecampioanei, el mai are nevoie de timp ca să se adapteze la atmosfera și la metodele de antrenament din România.

Charalambous poate conta pe toți jucătorii importanți, ca și omologul Mandorlini. Ciprian Deac, căpitanul clujenilor, a evoluat câteva minute contra Universității Craiova și ar putea fi titular pe „Ghencea”. CFR s-a despărțit recent de Claudiu Petrila, transferat la Rapid.

Ultimele întâlniri directe

FCSB a câștigat 4 din ultimele 6 confruntări cu CFR. Au mai fost un succes al clujenilor și o remiză. În ultimul joc la București, „roș-albaștrii” au câștigat cu 1-0, grație golului marcat de Florinel Coman în minutul 49. CFR are doar o victorie în ultimele șase partide directe disputate în deplasare, 1-0 pe 5 decembrie 2022.

Având în vedere forma celor de la FCSB și lipsa de omogenitate din dreptul echipei clujene, dar și atmosfera creată de fanii care vor umple tribunele, cel mai probabil rezultat este o victorie a gazdelor. Ar trebui să fie, însă, un meci strâns.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.