Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Română de Fotbal a demarat proiectul de implementare a sistemului VAR în România

sigla FRF

Federația Română de Fotbal a precizat, marți, că a început deja demararea proiectului de implementare a sistemului VAR în România. Anunțul vine la câteva ore după ce Liga Profesionistă de Fotbal a adus la cunoștintă faptul că arbitrajul video va fi prezent în Liga 1 începând cu sezonul 2020/2021, anunță MEDIAFAX.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Viorica Dăncilă, întâmpinată de protestatari la Ploiești: 'Ghița e în Serbia/ Nu ne mai alungați tinerii'

FRF a precizat că a început proiectul de implementare a sistemului VAR, susținând necesitatea acestuia în Liga 1. De asemenea, forul condus de Răzvan Burleanu a explicat că arbitrii vor fi pregătiți la startul sezonului următor pentru noile modificări, iar sistemul VAR va putea fi implementat doar dacă vor exista resursele financiare necesare.

"Federația Română de Fotbal a primit cu bucurie anunțul LPF făcut prin intermediul site-ului oficial și precizează că a demarat deja proiectul de implementare a sistemului VAR. FRF a susținut încă de la început necesitatea acestuia în Liga 1 și apreciază că LPF a reușit să găsească resursele financiare necesare. În același timp, Federația Română de Fotbal este pregătită să asigure resursele umane. În cadrul acestui proiect, la începutul verii, FIFA și UEFA au fost anunțate, în luna septembrie a fost format un grup de lucru în cadrul FRF, iar următorul pas este întâlnirea cu reprezentanții IFAB, întâlnire ce urmează să aibă loc în următoarele săptămâni. Astfel, Federația Română de Fotbal anunță că arbitrii vor fi pregătiți la startul sezonului viitor și, din acest punct de vedere, sistemul VAR va putea fi implementat, dacă și resursele financiare sunt asigurate", a transmis FRF.

Citește și: Dincă bagă anchetatorii ÎN SPERIEȚI: Criminalul din Caracal are tendințe sinucigașe

Liga Profesionistă de Fotbal a emis un comunicat de presă, marți, prin intermediul căruia a anunţat că în Liga 1 va fi introdus VAR-ul (arbitrajul video). Acest lucru se va întâmpla începând cu sezonul următor, 2020-2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.