Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia engleză de fotbal a cerut guvernului britanic ca meciul cu Islanda, din Liga Națiunilor, să se desfășoare pe Wembley

wembley

Federaţia engleză de fotbal (FA) a cerut guvernului britanic ca meciul cu Islanda, prevăzut pe 18 noiembrie în Liga Naţiunilor, să poată avea loc pe Wembley, transmite presa internaţională, potrivit Agerpres.

După cum s-a anunţat, desfăşurarea partidei este pusă sub semnul întrebării după ce guvernul de la Londra a interzis accesul străinilor veniţi din Danemarca pe teritoriul britanic. Această decizie a fost luată din cauza unei mutaţii potenţial problematice a coronavirusului la nurcile din fermele din Danemarca.

Islanda va întâlni Danemarca la Copenhaga cu trei zile înaintea meciului cu Anglia. În acest moment, este luată în calcul desfăşurarea partidei Anglia - Islanda pe teren neutru, în Germania sau Albania.

Citește și: Alexandru Rafila: ‘Ministerul Sănătăţii are nevoie de o strategie mai clară şi o coordonare mai bună”

"Credem că este în interesul naţionalei Angliei şi al staff-ului său să joace pe Wembley în loc să călătorească în străinătate în acest moment, pentru a disputa apoi meciul respectând acelaşi protocol al UEFA împotriva aceluiaşi adversar, însă în altă ţară", a indicat FA într-un comunicat.

Potrivit federaţiei, Islanda şi-a dat acordul pentru a călători cu un avion privat, care va sosi într-un terminal privat, naţionala nordică urmând să aibă acces doar la hotel şi la stadion.

"Nu cerem acest lucru pentru a dobândi avantajul de a disputa un meci internaţional pe teren propriu, deşi bineînţeles că acest lucru ne-ar ajuta, sau pentru a evita costurile uriaşe pe care le-ar presupune disputarea unui meci pe teren propriu al Angliei în Germania. Prioritatea trebuie să fie sănătatea, de aceea solicităm acest ajutor", a explicat FA.

Ea a subliniat că naţionala Angliei va evolua în Danemarca respectând protocolul UEFA, într-o bulă, şi va fi testată înaintea de a călători în Anglia.

Din luna iunie, sportivii de elită au fost scutiţi de restricţiile de călătorie legate de coronavirus.

Protocoalele UEFA referitoare la coronavirus prevăd că meciurile interţări pot fi reprogramate la o dată stabilită de forul fotbalistic european sau pot avea loc pe teren neutru, dacă este necesar.

Potrivit BBC, amânarea meciului Anglia - Islanda nu este o opţiune. UEFA, care este în măsură să decidă disputarea meciului pe teren neutru, analizează această problemă.

Joi (astăzi), Islanda va întâlni Ungaria la Budapesta în finala barajului pentru EURO 2020. În semifinalele acestui baraj, reprezentativa nordică a învins România (2-1).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.