Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FEDERAȚIA GALURILOR URBANE a finalizat proiectul 'Capacitatea membrilor ONG-urilor pentru implicare activă în luarea deciziilor la nivel local'

Radu Pop
Shutterstock - Profimedia
Bucuresti urban

FEDERAȚIA GALURILOR URBANE, anunta finalizarea, in data de 19 noiembrie 2023 a proiectului „Capacitatea membrilor ONG-urilor pentru implicare activă în luarea deciziilor la nivel local”, cod  SIPOCA/MySMIS: 1036 / MySMIS2014+ 151345 - cofinanțat din Fondul Social European selectat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, un proiect care a oferit membrilor ONG posibilitatea de perfecționare în ceea ce privește implicarea acestora în luarea deciziilor la nivel local. Proiectul s-a derulat pe pe o perioada de 16 luni (19.08.2022 – 19.11.2023)

Scopul proiectului a fost acela de a obține dezvoltarea echilibrată a tuturor organizațiilor neguvernamentale, pentru ca, ulterior, acestea să funcționeze într-o manieră sustenabila și să acționeze în sistem de network, în care un ONG să poată formula și să promoveze dezvoltarea la nivel local.

Obiectivul general al proiectului a fost reprezentat de consolidarea capacității organizațiilor non-guvernamentale de a se implica în formularea şi promovarea dezvoltării la nivel local, fapt indeplinit prin implicarea organizatiilor non-guvernamentale in elaborarea ghidului din cadrul proiectului si prin participarea acestora la sesiunile de formare.

Obiectivele specifice ale proiectului realizate cu succes

1. Realizarea cursurilor de formare pentru dezvoltarea echilibrată a organizațiilor neguvernamentale, pentru ca, ulterior, acestea să funcționeze într-o manieră sustenabilă și să acționeze în sistem de network, fiind capabile de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local – 89 de participanti la cursurile de formare

2. Realizarea de proceduri, mecanisme pentru susținerea și promovarea dezvoltării la nivel local și de interacțiune cu autoritățile și instituțiile administrației publice și de consolidare a dialogului social și civic pentru dezvoltarea de parteneriate între ONGuri/parteneri sociali și autorități locale în vederea susținerii și promovării dezvoltării la nivel local – ghid, proceduri, mecanisme implementate in organizatiile neguvernamentale.

Proiectul contribuie la atingerea obiectivului 2.1 al POCA, respectiv Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP, prin atingerea rezultatului R4 - Capacitatea crescută a ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local.

Proiectul contribuie, de asemenea, la îndeplinirea cerințelor prezente în Strategia pentru Consolidarea Administrației Publice 2014 - 2020, respectiv  să crească dimensiunea participativă a sectorului ONG, a mediului academic românesc și a celorlalți parteneri sociali relevanți, să dezvolte cultura dialogului politic și social în România și să consolideze capacitatea acestora de a-și realiza cat mai bine și cât mai eficient activitățile, astfel încât acestea să fie parteneri vizibili pe scena politico-administrativă și cenzori ai activității autorităților publice.

Rezultatele proiectului sunt si vor fi valorificate în cadrul parteneriatelor dezvoltate prin intermediul propunerii de proiect și vor fi făcute public, pentru a putea fi accesate de către toate ONG-urile și municipalitățile ce caută soluții la problemele identificate din țară care sunt interesate de implicarea în parteneriate de dezvoltare locală. Acest lucru va fi posibil prin intermediul site-ului federației, iar cei interesați vor putea valorifica rezultatele obținute și vor putea lua ca exemplu de bună practică cele realizate în cadrul proiectului, astfel încât să poată fi realizate proiecte asemănătoare, însă potrivit nevoilor lor.

În cadrul proiectului au fost promovate principiile orizontale asumate de Federatia GALurilor Urbane în cererea de finanțare, principii ce privesc egalitatea de gen, nediscriminarea, precum și accesibilitatea persoanelor cu dizabilități. Totodată, au fost asigurate măsuri referitoare la dezvoltarea durabilă, și anume poluatorul plătește, protecția biodiversității, utilizarea eficientă a resurselor, atenuarea și adaptarea la schimbările climatice, reziliența la dezastre.

content-image

Data de începere a proiectului: 19.08.2022

Data finalizării proiectului: 19.11.2023

Perioada de implementare: 16 luni

Valoarea proiectului (LEI): 476.766,50

Valoare contribuție publică: 414.396,92

Valoarea cofinanțării Uniunii Europene (LEI): 352.237,38 lei

Date de contact: federatiagalurilorurbane@gmail.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.