Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia internaţională de gimnastică a anulat competiţiile de Cupă Mondială la individual compus

gimnastica

Federaţia internaţională de gimnastică (FIG) a anunţat miercuri anularea circuitului Cupei Mondiale de gimnastică artistică la individual compus, care urma să facă parte din sistemul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Circuitul de Cupă Mondială la individual compus urma să cuprindă patru competiţii, la Milwaukee (SUA), Stuttgart (Germania), Birmingham (Marea Britanie) şi Tokyo (Japonia), care erau planificate iniţial să se desfăşoare în martie şi aprilie 2020. Primul eveniment din SUA a avut loc, dar pandemia de coronavirus a forţat amânarea restului de trei concursuri pentru 2021.

Dar, în pofida eforturilor organizatorilor, măsurile restrictive de călătorie impuse în Europa în ultimele săptămâni au redus drastic posibilitatea sportivilor străini să ia parte la evenimentele din Europa, conducând săptămâna trecută la amânarea Cupei Mondiale din Germania, iar apoi a Cupei Mondiale de la Birmingham din această săptămână, se arată în comunicatul FIG.

Citește și: Inginerul din reportajul Recorder a rămas fără loc de muncă. Șeful numit politic stă pe același scaun/ Chelnărița a demisionat

Cupa Mondială de la Tokyo, programată pe 4 mai, competiţie test pentru Jocurile Olimpice la gimnastică artistică, rămâne neafectată pentru moment.

Sistemul olimpic de calificare prevede că trebuie organizate minimum trei competiţii pentru a se valida rezultatele din circuitul mondial în vederea calificării la Jocurile Olimpice. Ca urmare, cele trei bilete alocate atât la feminin cât şi la masculin vor fi redistribuite.

Conform regulilor, locurile nealocate vor fi repartizate echipelor cele mai bine clasate în clasamentul pe echipe de la Campionatele Mondiale 2019, criteriu de calificare la JO.

Rusia, China şi Japonia au obţinut câte un loc suplimentar la masculin, iar SUA, China şi Rusia câte un loc în plus la feminin.

În acest moment, 82 de locuri din cele 98 la gimnastică masculină respectiv 84 din 98 la gimnastică feminină au fost deja alocate.

Ultimele locuri vor fi repartizate circuitului de Cupă Mondială pe aparate, cu etapa finală programată la Doha între 10 şi 13 martie şi la campionatele continentale din acest an.

România are calificaţi până acum doar doi gimnaşti la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Marian Drăgulescu (sărituri) şi Maria Holbură (individual compus).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.