Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia Internaţională de Haltere limitează locurile pentru JO-2020 în cazul naţiunilor cu mai multe cazuri de dopaj: Măsura afectează şi România

www.bucurestifm.ro
haltere

Federaţia Internaţională de Haltere (IWF) a decis, joi, să limiteze numărul de locuri pentru Jocurile Olimpice din 2020 în cazul naţiunilor care au înregistrat mai multe cazuri de dopaj, măsura afectând şi România, relatează L’Equipe. Potrivit sursei citate, noile reguli ale IWF prevăd că o naţiune care a avut cel puţin 20 de cazuri de dopaj din 2008 până în prezent va avea dreptul la doar două locuri la JO de la Tokyo, unul ma masculin şi unul la feminin. În această situaţie se află în prezent Rusia, Kazahstan, Azerbaidjan, Armenia şi Belarus, care au înregistrat în total 130 de cazuri de dopaj.

Naţiunile care au avut 10 până la 19 cazuri de dopaj vor putea avea doar câte patru reprezentanţi la JO (doi sportivi şi două sportive). În această categorie se încadrează România, Iran, Bulgaria, Albania, Uzbekistan şi India.

Federaţiile care au avut mai puţin zece cazuri de dopaj, de exemplu China (şapte cazuri, vor putea trimite cel mult opt sportivi. Federaţia internaţională a mai anunţat că orice naţiune care va avea trei cazuri de dopaj în intervalul de 18 luni dinaintea Jocurilor Olimpice va fi suspendată de la JO, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.