Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Neguvernamentală Antidrog acuză: Guvernul României refuză reformarea politicilor antidrog!

Federația Neguvernamentală Antidrog
Federația Neguvernamentală Antidrog

Federația Neguvernamentală Antidrog este profund ingrijorată de indiferența Guvernului României față de semnalele societății civile antidrog, semnalelor mass media din ultimele 3 luni. În pofida evidențelor prin care prevalențele au crescut de la 1,7% in 1995 la 16,9 in 2019 segment vârstă 14-35 ani, unei lipse totale de viziune in materie de prevenire, evaluare, consiliere Guvernul preferă politica struțului sau mai bine zis OMERTA. Atât la nivelul Guvernului, Ministerului Afacerilor Interne s-au făcut propuneri de eficientizare a structurii Agenției Naționale Antidrog, s-au emis documente privind conceptul de secol XXI, an de grație 2022 dar toate ignorate și nu înțelegem in favoarea cui?

Strategia Națională Antidrog a fost adoptată cu peste 1 an întărziere,  Programul Național de prevenire și asistență medicală, psihologică și socială a consumatorilor de droguri 2022-2025 și Programului de interes național de prevenire și asistență medicală, psihologică și socială a consumatorilor de droguri 2022-2026 sunt intr-o eternă dezbatere la nivelul M.A.I. și deși suntem la finele anului 2022 și ar fi trebuit adoptate incă din ianuarie 2021, nu se știe cănd vor fi adoptate de către Guvern.

Federația Antidrog avertizează părinții ca sunt singuri in acest joc pervers al drogurilor. Statul român este departe de a asigura prevenirea necesară , alternativele la consum pentru a nu mai vorbi de tratament/consiliere a consumatorilor dependenți, susține președintele FNA, Gigel Lazăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.