Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia Română de Handbal a renunţat la retragerea tricoului fostului internaţional Gheorghe Gruia

Federaţia Română de Handbal a renunţat la retragerea tricoului fostului internaţional Gheorghe Gruia. FR Handbal a anunţat că tricoul cu numărul 10 al fostului internaţional Gheorghe Gruia, decedat în luna decembrie, nu va mai fi retras, aşa cum prevăzuse anterior, decizia fiind luată la "sfatul colegilor de generaţie" ai handbalistului denumit de IHF cel mai mare jucător al tuturor timpurilor.

"FR Handbal va organiza un moment special menit să marcheze memoria celui care a fost jucătorul de legendă Gheorghe Gruia, desemnat de IHF drept cel mai mare jucător al tuturor timpurilor. Momentul comemorativ va avea loc la începutul meciului pe care naţionala masculină îl va juca împotriva Finlandei, duminică, 10 ianuarie, la ora 20:30. Meciul contează pentru turneul de pre-calificare în play-off-ul Campionatului Mondial de Handbal din 2017. (…) Ţinând cont că tricoul cu numărul 10 a fost purtat de mai multe personalităţi ale handbalului românesc şi, la sfatul colegilor de generaţie ai lui Gheorghe Gruia, acest tricou va putea fi folosit în continuare de către jucătorii activi, ca un semn al continuităţii şi tradiţiei sportului nostru", se arată în comunicatul de vineri al FRH. Potrivit documentului citat, la meciul de duminică, jucătorii tricolori vor ieşi la încălzire cu tricouri inscripţionate cu fotografia şi numărul de joc al lui Gheorghe Gruia.

De asemenea, reprezentanţii FRH vor rosti un discurs pentru a aminti contribuţia lui Gheorghe Gruia la transformarea handbalului în sport naţional, iar partida va începe cu un moment de reculegere. Jucătorii vor purta o banderolă neagră, iar fiecare spectator prezent va primi un material despre cariera şi performanţele neegalate ale lui Gheorghe Gruia. Gheorghe Gruia, fostul dublu campion mondial cu naţionala de handbal masculin a României, a murit, în 9 decembrie, în Mexic, la vârsta de 75 de ani, în urma unui infarct miocardic.

În 10 decembrie, FR Handbal anunţa că, în luna ianuarie, în cadrul unei ceremonii speciale la meciul România - Finlanda de la Baia Mare, FRH va retrage definitiv tricoul cu numărul 10 din naţionala României. Gheorghe Gruia a cucerit două titluri mondiale, în 1964 şi 1970, cu naţionala României, dar şi medalia de bronz mondială, în 1967, şi opt titluri naţionale cu Steaua Bucureşti, cu care a câştigat şi Cupa Campionilor Europeani, în 1968. De asemenea, Gruia a fost golgheterul Jocurilor Olimpice din 1972, cu 37 de goluri, turneu la care România a cucerit medalia de bronz. Desemnat în 1992 cel mai bun handbalist al tuturor timpurilor de către IHF, Gheorghe Gruia locuia în Mexic din 1968, contribuind la dezvoltarea handbalului din această ţară, spun cei de la mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.