Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia Română de Şah a demarat procedura de transfer a doi jucători de calibru

sah strategie surse

Federaţia Română de Şah a demarat procedura de transfer a lui Richard Rapport (Ungaria) şi a Jovanei Rapport (Serbia), a anunţat organizaţia, vineri, pe pagina sa de Facebook.

"Suntem onoraţi şi bucuroşi că un jucător de asemenea calibru a ales să reprezinte ţara noastră. Numărul 5 mondial, Richard Rapport, este un jucător puternic pe care ne dorim să-l integrăm în cadrul echipei naţionale cât mai repede, iar împreună să obţinem rezultate deosebite. În acelaşi timp, ne dorim să continuăm relaţiile profesionale bune pe care le avem cu federaţiile de şah din Ungaria şi Serbia", a declarat preşedintele FRŞ, Vlad Ardeleanu.

Richard Rapport, în vârstă de 26 de ani, a obţinut titlul de mare maestru la 13 ani. În 2013 a câştigat Campionatul European de şah rapid, iar în 2017 l-a învins pe campionul mondial Magnus Carlsen la turneul Tata Steel. La sfârşitul lunii martie 2022, Rapport şi-a asigurat primul loc la FIDE Grand Prix de la Belgrad, conform Agerpres.

Jovana Rapport (fostă Vojnovic), soţia lui Richard, este mare maestră din 2009, fiind câştigătoarea Campionatului Feminin al Serbiei în 2014 şi deţine un rating elo de 2.294.

Richard Rapport a participat la primele două etape ale circuitului Grand Chess Tour 2022, clasându-se pe locurile 9-10 (ultimele) la Superbet Chess Classic România şi pe 6 la Superbet Rapid & Blitz Polonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.