Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația românilor pune PRESIUNE pe autoritățile din România: 'Dorim să știm cine a fost în spatele campaniilor de instigare la violență'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam jandarmi piața victoriei

FADERE solicită autorităților române să urgenteze depistarea celor care au provocat incidentele la protestul din 10 august, subliniind că doresc să afle cine a fost, de fapt, în spatele campaniilor de instigare la violență, demarate cu câteva luni înainte de miting pe rețelele de socializare, scrie Mediafax.

„FADERE (Federația Asociațiilor de Români din Europa) solicită imperativ instituțiilor abilitate din România, urgentarea procedurilor de depistare a persoanelor care au provocat violențele din 10 August. De asemenea, dorim să știm cine a fost în spatele campaniilor de instigare la violență, începute cu câteva luni înainte pe rețelele de socializare și în unele cazuri prin vizite făcute comunităților din diaspora. Credem în continuare că românii din diaspora au învățat în anii petrecuți în alte țări sa fie civilizați, profesioniști, și să respecte regulile democrației”, precizează FADERE, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a mai subliniat că solicită președintelui Klaus Iohannis, premierului instituțiilor statului să creeze o strategie astfel încât românii să nu mai plece din țară pentru un trai mai bun. De asemenea, reprezentanții FADERE roagă clasa politică să nu mai folosească diaspora „ca monedă de schimb în luptele interne”.

Citește și: DESCINDERI ale DIICOT! INVAZIE de traficanți de droguri în mai multe stațiuni de pe litoral

„Avertizăm că dacă acest lucru nu se va intampla cat mai repede cu putință, țara noastră este în pericolul de a rămane doar cu bugetarii și asistații social, fără forță de muncă. În plus, riscăm ca milioanele de români care încă mai gândesc să se întoarcă acasă, să fie atât de dezamăgiți încât să nu-și mai dorească acest lucru”, a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.