Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Sanitas spune că l-a convins pe Alexandru Rafila să susțină raportarea sporului medicilor la salariul de bază

Getty Images
medici

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că raportarea sporului de condiţii la salariul de bază aflat în plată pentru toţi angajaţii din sistemul sanitar este o "revendicare îndreptăţită" şi, în acest sens, va susţine în discuţiile cu Ministerul Muncii şi Ministerul de Finanţe solicitarea sindicatelor din sănătate, a scris, pe Facebook, Federaţia Sanitas.

Reprezentanţii Biroului Operativ al Sanitas au avut, miercuri, o întâlnire cu ministrul Alexandru Rafila, în care au fost abordate o serie de probleme ale sistemului sanitar, printre care salariile angajaţilor din sector, situaţia personalului cu contracte pe perioadă determinată şi finanţarea spitalelor de psihiatrie.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte raportarea sporului de condiţii la salariul de bază aflat în plată pentru toţi angajaţii din sistemul sanitar, Federaţia Sanitas susţine că a solicitat acest lucru de nenumărate ori la toate discuţiile şi negocierile cu decidenţii, prezentând inclusiv impactul bugetar al acestei măsuri, "care, considerăm noi, nu este deloc devastator pentru bugetul de stat".

"Această revendicare rămâne o prioritate a organizaţiei noastre. Ministrul Sănătăţii a declarat că şi dumnealui consideră această revendicare îndreptăţită şi va susţine în discuţiile cu Ministerul Muncii şi Ministerul de Finanţe solicitarea noastră, conştient fiind că este o inechitate", se menţionează în comunicarea sindicatului.

De asemenea, Sanitas susţine în continuare acordarea tuturor angajaţilor din sănătate a salariilor aferente anului 2022 din grila Legii salarizării unitare nr. 153/2017, în timp ce şeful de la Sănătate afirmă că susţine găsirea unor soluţii care să fie acceptate de atât de Ministerul Finanţelor, cât şi de premierul Nicolae Ciucă.

Cât priveşte situaţia salarială a personalului TESA din spitale, reprezentanţii sindicali precizează că au solicitat şi susţinut încadrarea tuturor angajaţilor din sistemul sanitar pe Anexa II din Legea 153/2017, inclusiv la ultimele discuţii care au avut loc la întâlnirea cu echipa de miniştri ai Guvernului României. Şi pe acest subiect, ministrul Sănătăţii şi-a exprimat acordul pentru iniţierea demersurilor, împreună cu Ministerul Muncii, personalul TESA, notează Sanitas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.