Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia Solidaritatea Sanitară, anunț de ultimă oră: Guvernul intenţionează să propună o OUG pentru majorările salariale din Sănătate

facebook.com
Solidaritatea Sanitară

Federaţia Solidaritatea Sanitară din România anunţă că Guvernul pregăteşte o ordonanţă pentru majorări salariale din Sănătate, inclusiv pentru personalul auxiliar-medical şi personalului nemedical din spitalele publice, creştere care ar fi trebuit să intre în vigoare în iulie 2022, dacă USR nu ar fi atacat legea aprobată în Parlament la Curtea Constituţională. ”O soluţie corectă pe formă, incompletă pe fond”, au transmis sindicaliştii, potrivit news.ro.

Reprezentanţii Federaţiei Solidaritatea Sanitară transmit că intenţia de majorare a salariilor din Sănătate este o soluţie corectă pe formă, dar incompletă pe fond.

”O rază de speranţă pare să se ivească: Guvernul intenţionează să propună o O.U.G. pentru majorările salariale din Sănătate. O soluţie corectă pe formă, incompletă pe fond. Din informaţiile pe care le avem la acest moment Guvernul (neoficiale, deocamdată) intenţionează să propună o ordonanţă de urgenţă pentru a pune în aplicare majorările salariale ce vizează inclusiv personalul auxiliar-medical şi personalului nemedical - TESA din spitalele publice, începând din luna august 2022”, transmite Federaţia Solidaritatea Sanitară din România, într-un comunicat de presă, de joi.

Potrivit Federaţiei, aceste majorări salariale ar fi trebuit să intre în vigoare în iulie 2022.

”Reamintim că aceste majorări ar fi trebuit să intre în vigoare începând cu luna iulie 2022, în baza legii adoptată de Parlament, însă această lege a fost atacată la Curtea Constituţională de către USR. Soluţia unei O.U.G. a fost indicată de ”Solidaritatea Sanitară” şi în solicitările pe care le-am transmis Guvernului, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Finanţelor şi Ministerului Muncii, aceste solicitări vizând însă aplicarea integrală a legii salarizării, ceea ce înseamnă salarii de bază la nivelul anului 2022 pentru toţi salariaţii şi toate celelalte drepturi - sporuri, tarif orar al gărzilor - calculate la acest salariu de bază. Proiectul de lege nu a apărut încă în circuitul oficial al dialogului social, fiind preluat de pe circuitul de consultare a AMR”, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.