Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Felicitări Moldovei și Ucrainei, au primit statutul de țări candidate la aderarea la UE (senator Alfred Laurențiu)

facebook.com
Alfred Laurențiu

Felicitări Moldovei și Ucrainei, au primit statutul de țări candidate la aderarea la UE. Este într-adevăr un moment istoric.

#România le va fi alături celor 2 state pe parcursul integrării la fel cum a făcut-o și in demersul de a obține statul de state candidate!

La 32 de ani de la semnarea declarației de suveranitate,  Republica Moldova, primește statutul de țară candidată pentru aderarea la #Uniunea Europeană.

Ce va înseamna acest pas important în parcursul european al #Moldovei si al #Ucrainei?

Atât Republica Moldova cât si Ucraina va fi luată sub aripa protectoare a UE, deci reprezinta un semnal clar că există o perspectivă europeană concretă pentru aceste state.

Mai mult decât atât se vor intensifică fondurile de pre-aderare, pentru reforme, va crește  interconectarea energetică și piața de desfacere se va armoniza la standardele Uniunii Europene.

Acum rămâne de vazut cat de pricepute sunt cele doua state să se folosească de acest moment.

Adevărul este că statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană este un prim pas oficial pe drumul către aderarea la UE – dar acel drum poate fi lung și anevoios și nu există nicio garanție că un candidat va fi în cele din urmă acceptat.

României, de exemplu i-au trebuit 12 ani din anul 1995, atunci când a primit statutul de țară candidată până în 2007 atunci când a deveni stat membru UE cu puteri depline.

Pentru noi Romanii de pe cele 2 maluri ale Prutului este o bucurie în plus, și anume aceea că în sfârșit, într-o perioada scurtă de timp, sperăm că nu prea lungă, vom reuși în sfârșit să fim împreuna, să nu mai avem granite, prin integrarea Moldovei în marea familie europeană.

#PSD a sprijinit si va sprijini necontenit parcursul european al Republicii Moldova!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.