Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Felix Bănilă, după ce a primit avizul CSM pentru șefia DIICOT: 'E dreptul constituțional al președintelui fie să mă numească, fie să nu mă numească'

Inquam Photos/ Octav Ganea
FELIX OLIVER BANILA

Procurorul Felix Bănilă, propus de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT şi avizat pozitiv de Secţia pentru Procurori a CSM, a declarat, pentru MEDIAFAX, că este decizia preşedintelui dacă îl va numi sau nu.

"Nu puteam să fac vreo speculație și să anticipez eu care va fi rezultatul. Încă de la început, dorința mea a fost acela de a obține un aviz favorabil, unul pozitiv. Nu puteam să anticipez că el va fi unul pozitiv. Întrebările membrilor Secției pentru procurori au fost pertinente, pe cazuistica DIICOT, pe organizarea DIICOT, pe funcționalitatea acestei structuri. Era firesc să fiu întrebat și era firesc și ca unele întrebări să aibă și o nuanță mult mai dificilă pentru că este vorba despre o funcție de nivel înalt în Ministerul Public, DIICOT e considerată structura de elită a Ministerului Public. Eu consider că era si firesc să fie așa. Este dreptul constituțional al domnului președinte fie să mă numească, fie să nu mă numească, în funcție de aprecierea dumnealui. Într-adevăr, avizul CSM este consultativ, iar domnul președinte poate să țină cont și de el", a declarat, pentru MEDIAFAX, Felix Bănilă.

Citește și: Lovitură dură încasată eMag: Ce a decis instanţa – au fost RETRASE mai multe produse

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat, marţi, favorabil propunerea ministrului Justiției de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a lui Oliver Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Hotărârea Secţiei pentru procurori va fi motivată şi transmisă Ministerului Justiţiei miercuri.

Citește și: Copos face o nouă mutare: În ce a investit milionarul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.