Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Felul blând în care mi-a vorbit m-a făcut să am încredere' - Experiența unei paciente după o accidentare gravă

Radu Pop
accidentare schi sanador

Iarna este anotimpul preferat al iubitorilor sporturilor de iarnă. De această perioadă sunt legate însă și multe dintre urgențele de sezon. Printr-o experiență de acest fel a trecut și Ramona, care, în urma unei accidentări la schi, s-a ales cu o ruptură de ligament încrucișat anterior și cu o leziune a meniscului.

Pacienta a ajuns la Spitalul Clinic SANADOR abia după câteva luni de la accidentare, după mai multe încercări nereușite de a găsi o clinică potrivită. Aici, l-a întâlnit pe Dr. Liviu Ojoga, medic primar cu competență în chirurgia artroscopică, șeful Secției de Ortopedie și Traumatologie. În urma consultului de specialitate și a efectuării unor investigații imagistice specifice, medicul a stabilit că problema putea fi rezolvată prin ligamentoplastie, o intervenție chirurgicală care presupune înlocuirea ligamentului distrus cu unul nou, perfect funcțional.

„Am făcut o programare la domnul doctor, m-a consultat și felul blând în care mi-a explicat lucrurile m-a făcut să am încredere să aleg SANADOR pentru intervenție. Toată echipa medicală a fost de excepție. Mi-a fost făcută anestezia, iar în timpul intervenției am vorbit în permanență cu asistenta medicului anestezist”, își amintește Ramona.

Operația a durat o oră și jumătate și s-a încheiat cu succes. După intervenție, a urmat o perioadă de recuperare de cinci luni. Nu a fost ușor, însă rezultatele sunt remarcabile, după cum mărturisește pacienta: „În momentul de față mă simt foarte bine, piciorul meu este la fel ca înainte de accident. Mușchiul se atrofiase, dar acum și-a revenit, după multe ședințe de fitness. După cele întâmplate, pot spune că perioada de recuperarea a fost grea, dar cu ajutorul domnului doctor Ojoga, al familiei, precum și datorită voinței mele, totul a ieșit bine. Mi-am reluat viața de dinainte de accident și pot să mă bucur fără probleme de lucrurile care îmi fac plăcere: alergatul, mersul la sala de fitness, înotul și plimbările cu bicicleta”.

Ligamentoplastia, intervenția care i-a fost recomandată Ramonei, se realizează printr-o procedură minim invazivă numită artroscopie. Operația presupune efectuarea a două mici incizii în genunchi, prin care medicul introduce instrumente chirurgicale și o cameră video, pentru a vizualiza interiorul articulației. Apoi, chirurgul ortoped înlocuiește ligamentul rupt și redă astfel stabilitatea și funcționarea genunchiului. Printre avantajele acestei intervenții minim invazive se numără recuperarea postoperatorie rapidă, precizia procedurii și riscurile reduse de complicații. Ședințele de recuperare medicală sunt foarte importante după această operație.

În cadrul Secției de Ortopedie și Traumatologie de la Spitalul Clinic SANADOR sunt tratate toate tipurile de afecțiuni osteo-articulare, inclusiv leziunile de menisc și rupturile totale sau parțiale de ligamente. Echipa medicală are experiență îndelungată în artroscopie, care este cea mai eficientă metodă de diagnostic și tratament pentru aceste probleme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.