Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FEMA: Casa Albă are de 34 de infectări Covid-19

bay939.com.au
coronavirus covid-19

Clusterul de covid-19 de la casa Albă pare mai important decât se credea, iar la o săptămână de la contaminarea lui Donald Trump cu nou coronavirus se pun în continuare numeroase întrebări despre felul în care preşedintele american s-a îmbolnăvit la sfârşitul mandatului, relatează BFMTV, potrivit news.ro.

Mai multe publicaţii americane scriu că ceremonia organizată la 26 septembrie la Casa Albă în vederea nominalizării judecătoarei Amy Coney Barrett la Curtea Supremă, la care majoritatea celor 150 de invitaţi nu purtau măşti de protecţie, s-ar afla la originea clusterului.

Însă situaţia ar fi mai gravă decât se recunoaşte.

Potrivit unei note distribuite conducerii FEMA - o aripă a Departamentului Securităţii Interne (DHS) - pe care postul ABC News afirmă că a consultat-o, ar fi fost infectaţi ”34 de membri ai personalului Casei Albe” - un număr care arată că boala s-a răspândit la mai multe persoane decât se ştia.

Între noile contaminări s-ar afla un consilier apropiat al lui Donald trump. Cu câteva zile mai devreme, Hope Hicks şi Stephen Miller, de asemenea consilieri apropiaţi ai locatarului Casei Albe, au fost testaţi pozitiv cu covid-19.

Citește și: BREAKING - RECORD de cazuri noi de Covid-19, în ultimele 24 de ore: 2958

”PRECAUŢII”

Potrivit ABC News, autorităţile americane încearcă să blocheze informaţii despre răspândirea noului coronavirus în echipa lui Trump.

Postul dezvăluia anterior că 24 de asistenţi de la Casa Albă au fost contaminaţi cu SARS-CoV-2.

Directoarea comunicării Casei Albe Alyssa Farah a dat asigurări marţi că s-au luat măsuri de ”precauţie” în vederea controlării epidemiei în rândul personalului reşedinţei oficiale.

Însă, Donald Trump, abia plecat de la spital, şi-a scos masca imediat ce a ajuns la Casa Albă, într-o înregistrare video difuzată pe reţele de socializare.

De asemenea, imagini surprind în ultimele zile mulţi colaboratori ai Casei Albe deplasându-se fără să poarte mască de prottecţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.