Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femeia care a luat foc în operație la Floreasca nu era alergică la iod: ministrul Sănătății a dezvăluit erori grave ale medicilor

floreasca

Ministrul Sănătății, Victor Costache, s-a declarat marți șocat de erorile descoperite de Corpul de Control în cazul pacientei care a ars pe masa de operație de la Floreasca.

Ministrul a spus că în cazul femeii s-au făcut „erori care pleacă de la ABC-ul chirurgical”

„S-a ignorat o procedura folosita pe scara larga la nivel national, procedura de dezinfectie a tegumentelor, unde se foloseste in prima instanta betadina. S-a diagnosticat gresit alergia la iod. In ambele interventii chirurgicale a foat folosita aceasta substanta cu continut de etanol de 89%,un risc combustional major. In acest context de biocid utilizat gresit si risc combustional major s-a folosit bisturiu electric”, a zis ministrul Sănătății, care a prezentat rezultatele Corpului de Control.

Conform sursei citate, în raport apar și alte nereguli în cazul de la Floreasca. Operația a fost făcută de un medic rezident. „Niciunul din medicii aflați în echipa operatorie nu se afla în echipa de gardă. S-a intervenit la 9 dimineața, iar în echipa operatorie s-a preferat să se intervină cu un medic rezident și apoi de un medic specialist, chemat de acasă, în loc de medicii primari care erau de gardă în spital”, a subliniat Costache. Mai mult, conform sursei menționate, medicii rezidenți trebuie să fie supravegheați în timpul operațiilor, lucru care nu s-a întâmplat.

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că Mircea Beuran a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie din Spitalul Floreasca, după ce cercetarea efectuată de conducerea unității arată femeia a ars din cauza unei erori umane a echipei operatorii. Medicii, asistentele și spitalul au primit amenzi de 30.000 lei.

Ministerul Sănătății a primit raportul cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Clinic de Urgență București, după ce o pacientă în vârstă de 66 de ani a ars pe masa de operații de la Floreasca, iar ulterior a murit.

Vezi si: Ia viteză campania PNL de racolare în Parlament: 15% din deputații liberali sunt 'importați' din alte partide, majoritatea ex-PSD și ex-ALDE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.