Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomen neobişnuit în Senegal: Un strat de nisip a acoperit capitala Dakar

Operation World
Senegal

Un strat de nisip a acoperit capitala Dakar de joi, un fenomen neobişnuit care prezintă un risc "crescut" pentru persoanele fragile şi afectează mai multe regiuni din Senegal, potrivit Agenţiei Naţionale de Meteorologie, relatează AFP.

Locuitorii din Dakar, care se dezobişnuiseră să mai poarte mască de protecţie, au început să o poate din nou vineri, nu pentru a se proteja de COVID-19, ci de particulele de nisip care au învăluit capitala începând de joi. Cerul era vizibil plin de particule, în timp ce un strat de praf a acoperit caroseria maşinilor.

"Este un strat de nisip venit din Mauritania", o ţară vecină în mare parte deşertică şi lovită cu regularitate de furtuni de nisip, a declarat Ngor Ndiaye, oficial al Agenţiei Naţionale de Aviaţie Civilă şi Meteorologie (Anacim).

Dakar se poate confrunta cu un astfel de fenomen la începutul sezonului ploios, de obicei în jurul lunii iulie până în noiembrie, începând din mai în alte regiuni, a mai spus el, potrivit Agerpres.ro.

Anacim a avertizat vineri pe reţelele de socializare în legătură cu o calitate "foarte proastă" a aerului în Dakar, cu concentraţii de particule în suspensie de peste 900 de micrograme pe metru cub, de aproape 20 de ori peste nivelul maxim recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru o expunere de 24 de ore.

Riscul pentru sănătate este "ridicat" pentru persoanele extrem de sensibile, precum cele care suferă de boli respiratorii, pentru copiii mici sau persoanele în vârstă, potrivit Anacim.

Praful ar trebui să înceapă să se disipeze treptat începând de sâmbătă în jurul orei 18:00 (locală şi GMT), a mai spus Anacim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.