Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomen scandalos în București: Șmecherii blochează locurile de parcare de la spitale și pe urmă cer bani pentru ele

Radu Pop

Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti (DGPLCMB) continuă, în săptămâna 21.03 -25.03.2022, şirul de activităţi pe care le desfăşoară, constant, în vederea descurajării şi combaterii fenomenului falşilor parcagii.

Pe Calea Floreasca şi în zona Spitalului de Urgenţă, profitând de fluxul mare de vizitatori la unitatea spitalicească, diverşi indivizi, singuri sau organizaţi în grupuri, şi-au făcut un obicei din a bloca locurile de parcare libere cu diverse dispozitive artizanale. Apoi, contra unor sume de bani, locurile de parcare erau oferite conducătorilor auto - majoritatea aparţinători ai bolnavilor din spital.

Astfel, mai multe persoane care percepeau ilegal taxe de parcare pe Calea Floreasca, din sectorul 1 al Capitalei, au fost sancţionate contravenţional, luni dimineaţă, de echipajele Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti cu amenzi de aproximativ 1500 lei.

În aceeaşi zonă, la intrarea în Spitalul de Urgenţă Floreasca, la concurenţă cu parcagiii de ocazie, poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au depistat şi amendat un agent al unei firme de paza care percepea bani în schimbul unor locuri de parcare. Pe lângă sancţiunea pecuniară, poliţiştii locali au cerut societăţii angajatoare demararea unei anchete disciplinare împotriva angajatului.

În primele trei luni ale acestui an, pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr. 124/2008 şi a Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, agenţii D.G.P.L.C.M.B. au aplicat aproximativ 850 sancţiuni, valoarea totală a amenzilor depăşind 180.000 de lei.

Cetăţenii pot sesiza astfel de situaţii la Dispeceratul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti - 021.9752.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.