Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomen spectaculos pe cerul României, în a doua zi de Crăciun! Oamenii din Bucureşti şi din mai multe oraşe l-au observat

Facebook/Meteoplus
aurora polara cer romania

Fenomen spectaculos pe cerul României, în a doua zi de Crăciun! Oamenii din Bucureşti şi din mai multe oraşe l-au observat

Fenomen spectaculos, marţi seară, pe cerul României, chiar în a doua zi de Crăciun, în timp ce darurile magilor se află în ţara noastră, aduse, în premieră, de pe Muntele Athos, la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman.

Un fenomen rar a fost observat azi, în a doua zi de Crăciun, în mai multe orașe din țară. Un cer roșu s-a putut observa atât pe timpul zilei, cât și pe timp de seară.

O explicație a apariției spectaculoase pe cerul României ar fi fenomenul numit Aurora polară.

Aurora polară, pe cerul României

Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă, observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru.

Fenomen spectaculos pe cerul României! "Norul OZN", observat în Câmpulung

O altă apariție spectaculoasă pe cerul României a putut fi observată acum câteva zile la Câmpulung. Localnicii au fost intrigați de forma norilor, una specială, lenticulară şi au început dezbateri pe reţelele sociale.

Imaginile spectaculoase cu norii OZN care au putut fi observaţi pe cerul României, la Câmpulung, au devenit virale pe reţelele sociale. Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, a explicat, la Antena 3 CNN, fenomenul spectaculos.

"Sunt nori foarte spectaculoşi, dar cam atât. Sunt consecinţa unei stratificări diferenţiate a aerului, în sensul că sunt diferenţe de temperatură, diferenţe de umezeală în straturile în care se foemează, de obicei, norii şi, probabil, într-unul din straturi o mişcare circulară mai accentuată care a generat acei nori aşa ca nişte farfurii zburătoare, dar fără vreo consecinţă deosebită.

Dacă suntem foarte atenţi, uneori avem norocul să vedem şi nori cu aspect mai spectaculos, fără să aibă vreo semnificaţie deosebită", a explicat meteorologul Florinela Georgescu, la Antena 3 CNN.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.