Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomenul dublului standard al produselor în cadrul UE va fi stopat! `Poliția Alimentelor` în acțiune! Mihai Țurcanu, raportor: Un vot final va fi dat curând!

Food Navigator
europa est austria italia ungaria romania bosnia polonia slovacia

Testele făcute de la Est la Vest, și în sens invers, pe alimentele și bunurile de larg consum vândute pe piața Uniunii Europene și strigătele disperate ale asociațiilor de consumatori au dat roade. Fenomenul dublului standard va fi stopat.

Hotărâre definitivă a ÎCCJ: Nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu ale lui Gabriel Oprea și moartea lui Bogdan Gigină

“Poliția alimentelor”, un organism cu competenţe în întreaga Uniune Europeană va bate din poartă în poartă la producători și va verifica dacă aceștia folosesc aceeași rețetă pentru toate produsele indiferent de zona geografică unde acestea urmează a fi livrate. Deasemenea, inspectorii direcției vor monitoriza şi, la nevoie, vor ancheta producătorii care practică dublul standard în ceea ce priveşte alimentele.

După ce europarlamentarii din estul Europei au cerut Uniunii ca cetățenii din țările pe care le reprezintă să aibă în coșul de cumpărături, în farfurie, pe masă, aceleași produse ca cele ale europenilor din vestul Europei, legislația europeană va face curățenie pe rafturile supermarketurilor.

Dosarul Dublului standard, un subiect fierbinte în estul Europei, a avut raportori din fiecare stat estic. Europarlamentarul PNL Mihai Turcanu, membru al grupului EPP din Parlamentul European, a fost cel care a reprezentat România.

DIVORȚ la Casa Albă?! Dezvăluiri ȘOCANTE ale apropiaților cuplului Trump

“Raportul “Dublul Standard al Alimentelor” s-a votat și adoptat în cadrul Comisiei pentru Piață Internă și Protecția Consumatorilor. Săptămâna aceasta, mai exact miercuri, se va discuta acest dosar pentru ultima dată în cadrul reuniunii grupului politic EPP din care fac parte și eu. Urmează a se vota în următoarea sesiune plenară, la Strasbourg, adică săptămâna viitoare.” a declarat pentru știripesurse.ro europarlamentarul PNL și membru al grupului politic EPP din Parlamentul European, Mihai Țurcanu.

“Produsele vândute sub aceeași marcă trebuie să aibă aceeași compoziție în întreaga UE - acesta este mesajul cheie din partea colegilor din Estul Europei.

Prin toată munca pe care am depus-o eu și colegii mei pe acest dosar, prin toate amendamentele pe care le-am depus și negociat până acum, am exercitat o mare presiune asupra UE, a Comisiei. ”

Nu este singura măsură luată de către autoritățile europene. Centrul Comun de Cercetare (CCC), serviciul de știință și cunoștințe al Comisiei Europene, a elaborat o metodologie comună care permite autorităților naționale de consum să efectueze teste care compară compoziția și caracteristicile produselor alimentare vândute cu ambalaje similare în întreaga Uniune.

Metodologia de testare va ajuta autoritățile să identifice dacă produsele alimentare sunt comercializate în conformitate cu legislația UE.

Sub coordonarea Centrului Comun de Cercetare, laboratoarele dintr-un număr de state membre ale UE vor aplica acum această metodologie într-o campanie de testare pan-europeană pentru a colecta date privind sfera problemei duale a calității. Primele rezultate ar trebui să fie disponibile până la sfârșitul anului 2018. Acest exercițiu ar trebui să ofere orientări practice autorităților care investighează practicile înșelătoare.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu ceilalți colegi din EPP majoritatea susține și este de acord cu noua metodologie comună de testare elaborată de Centrul Comun de Cercetare (JRC) al Comisiei Europene pentru compararea calității produselor alimentare în UE.”, Mihai Turcanu.

"O metodologie unificată este absolut crucială deoarece fiecare stat membru evaluează în prezent calitatea în conformitate cu diferite standarde. Dacă avem o metodologie unificată, o putem aplica peste tot; este deci cheia pentru a avea aceeași compoziție pentru produsele de marcă din fiecare stat membru ", a subliniat Ivan Štefanec, europarlamentar slovac. (sursa sincron Stefanek- http://www.eppgroup.eu/press-release/Dual-quality-of-products)

O altă măsură concretă susținută de Comitetul pentru piața internă și protecția consumatorilor este un proiect-pilot pentru investigarea mai multor categorii de produse de consum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.