Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fermieri arestaţi în Italia pentru că îi plăteau mai puţin pe români şi pe africani

www.lanotiziaquotidiana.it
Garda financiară Italia

Doi fermieri italieni care au exploatat migranţi ce lucrau pe terenurile lor agricole au fost plasaţi sub arest la domiciliu după ce poliţia a descoperit că îi tratau în mod discriminatoriu pe angajaţii lor de culoare, dar şi pe alţii, inclusiv români, relatează vineri agenţia DPA, potrivit Agerpres.

''Lucrătorii de culoare ar fi fost plătiţi cu 25 de euro pe zi, iar ceilalţi cu 35 de euro'', a declarat vineri presei un căpitan al Carabinierilor, Giordano Tognoni.

Vezi şi: Scandalul ia amploare! Ucraina, replică dură pentru Iohannis: 'Sunt preferate declaraţiile în scopuri de politică internă'

Potrivit poliţiei, fermierii arestaţi - doi fraţi din regiunea italiană Calabria (sud) - le-ar fi oferit de lucru la negru unor solicitanţi de azil originari din Africa subsahariană, cazaţi la un centru local de primire a migranţilor. 

Ar fi fost exploatate persoane din Nigeria, Gambia, Senegal şi Guineea, dar şi indieni şi români, au afirmat Carabinierii, care au confiscat de la cei doi fraţi bunuri în valoare de două milioane de euro, precum şi suma cash de 80.000 de euro. 

''Este şocant ce s-a descoperit în Calabria: exploatarea muncii cu circumstanţele agravante ale discriminării rasiale este intolerabilă'', a declarat ministrul italian al agriculturii, Maurizio Martina. 

Mulţi migranţi africani care debarcă în Italia în fiecare săptămână sunt exploataţi în construcţii sau în agricultură, deseori prin ceea ce se numeşte ''caporalato'', un sistem de plasatori de lucrători sezonieri controlat de mafie, prin care muncitorii sunt plătiţi de un intermediar.

Vezi şi: DOCUMENTUL pentru care DNA a pus-o sub acuzare pe Sevil Shhaideh. Cine a mai semnat/ FOTO

În aprilie, organizaţia Medici fără Frontiere a publicat un raport despre un bidonvil cu circa 2.500 de culegători de citrice din Calabria, despre care se spunea că este ''cel mai mare ghetou din Italia''. 

Anul trecut a fost adoptată o lege anti-caporalato care îi pedepseşte pe angajatorii şi plasatorii de lucrători sezonieri cu închisoare de la unu la şase ani şi cu amenzi între 500 şi 1.000 de euro pentru fiecare muncitor angajat ilegal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.