Fermierii deschid calea către protecția sustenabilă a culturilor și producții de calitate

Autor: Cătălin Lupășteanu

Publicat: 22-11-2024

Actualizat: 22-11-2024

Article thumbnail

Sursă foto: Agrisuport

Fermierii deschid calea către protecția sustenabilă a culturilor și producții de calitate, potrivit mediafax.

Autor: Maria Cîrjă, Marketing Manager România și Republica Moldova, Corteva Agriscience

Pe măsură ce agricultura europeană se confruntă cu provocări tot mai mari, căutarea soluțiilor eficiente și sustenabile devine din ce în ce mai urgentă. Oamenii din întreaga lume își doresc alimente de calitate, sănătoase și cultivate responsabil, iar fermierii sunt în prima linie în cultivarea recoltelor care să răspundă acestei cereri. Aceștia caută instrumente care să protejeze culturile, să conserve biodiversitatea și să aibă ingrediente active cu un profil favorabil pentru mediu și de origine naturală.

Fermierii români lucrează, de asemenea, neobosiți pentru a echilibra productivitatea cu sustenabilitatea. Ei înțeleg importanța adoptării practicilor inovatoare și a utilizării produselor sustenabile care asigură atât producții ridicate, cât și sănătatea solului lor. Prin integrarea unor instrumente și tehnici moderne, aceștia contribuie la satisfacerea cererii globale în creștere pentru alimente sigure și nutritive, protejând în același timp bogatul patrimoniu agricol și ecosistemele naturale ale României. De exemplu, una dintre practicile sustenabile implementate de fermierii români este utilizarea substanței active Qalcova™ (molecula Spinosad) ca parte a strategiei de gestionare a rezilienței culturilor.

Google News
Explorează subiectul
Comentează
Articole Similare
Parteneri