Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fermierii germani solicită Chinei să impună restricţii de import limitate, după confirmarea pestei porcine

facebook.com
pesta porcina

Joachim Rukwied, preşedintele Asociaţiei Fermierilor Germani (DBV), a solicitat vineri Chinei să impună doar restricţii de import limitate şi să nu interzică toate importurile de carne de porc din Germania, după ce a fost confirmat un caz de pestă porcină africană în estul ţării, transmite Reuters.

Coreea de Sud, al doilea mare client din afara UE pentru carnea de porc din Germania, a interzis deja importurile, după ce joi a fost descoperită pesta porcină africană în landul rural Brandenburg la un mistreţ, nu la un animal de fermă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV - Troc avansat în PSD: Locuri eligibile la parlamentare, la schimb cu securizarea unor primării importante (surse)

Cel mai mare producător de carne de porc din Europa exportă masiv în ţările din Asia, în special în China, care, anul trecut, a importat carne de porc din Germania în valoare de 1,2 miliarde de dolari.

Crescătorii germani de porci sunt îngrijoraţi că în urma apariţiei pestei porcine africane nu vor mai putea exporta pe pieţele asiatice, a explicat la postul german de televiziune ARD Joachim Rukwied. Acesta a adăugat: "Sper că piaţa chineză va rămâne deschisă şi vor fi interzise exporturile doar din regiunea afectată".

Recent au fost confirmate cazuri de pestă porcină africană în zece ţări din Europa, mistreţii fiind suspectaţi de răspândirea epidemiei. Unele state au impus interdicţii de import pentru regiunile unde s-au descoperit cazuri de pestă porcină africană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.