Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fernando Gaviria a fost testat pozitiv din nou, la șase luni de la prima infectare

ciclism

Ciclistul columbian Fernando Gaviria, legitimat la UAE Emirates, se numără printre puţinii pacienţi din lume care s-au infectat a doua oară cu coronavirus, medicul echipei confirmând miercuri că rezultatul testului făcut de sportiv la Turul Italiei nu a fost fals-pozitiv, relatează Reuters.

Gaviria s-a retras marţi din Turul Italiei, după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus. Columbianul a mai fost infectat în perioada februarie-martie.

“Fernando este asimptomatic. Nu este un fals-pozitiv, el a făcut un test de confirmare şi acesta confirmă că este din nou infectat”, a declarat medicul Jeroen Swart.

Citește și: Ludovic Orban, REPLICĂ NEAȘTEPTATĂ: Pentru HORECA, încă nu am niciun fir de păr alb, dar dacă mi-ar fi ieșit, ar fi avut legătură

În februarie şi martie, Gaviria a petrecut patru săptămâni în spital după ce a prezentat iarna trecută simptome de Covid-19 în Turul UAE.

Swart a precizat că Gaviria se numără printre puţinii oameni din lume care s-au infectat de două ori cu noul coronavirus. În lume s-au mai semnalat cazuri izolate de reinfectare.

Jeroen Swart a reiterat îngrijorările exprimate de oameni de ştiinţă cu privire la ce spun despre imunitate cazurile de reinfectare. “Reacţia anticorpilor la virus s-a dovedit a fi trecătoare şi aceşti anticorpi încep să nu mai aibă efect după 3-4 luni”, a explicat el, adăugând că după şase luni anticorpii aproape nu mai pot fi detectaţi la mulţi oameni care s-au infectat la startul pandemiei. “Riscul reinfectării este real”, a precizat Swart.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.