Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fernando Haddad, contracandidatul lui Jair Bolsonaro la alegerile prezedențiale din Brazilia, și-a recunoscut înfrângerea și l-a felicitat pe noul președinte

Jair Bolsonaro

Candidatul de stânga înfrânt în alegerile prezidenţiale din Brazilia, Fernando Haddad, i-a urat în cele din urmă noroc lui Jair Bolsonaro luni pe Twitter, în ziua următoare victoriei sale, informează France Presse preluată de Agerpres.

"Preşedinte Jair Bolsonaro, vă urez succes. Ţara noastră merită tot ce este mai bun. Scriu acest mesaj astăzi cu inima uşurată, cu sinceritate (...). Mult noroc!", a scris candidatul Partidului Muncitoresc (PT), după o campanie dură.

În discursul ţinut după eşecul său duminică seară, Haddad nu a menţionat numele lui Jair Bolsonaro, după ce a obţinut 45% din voturi, faţă de 55% pentru deputatul de extremă dreaptă.

De asemenea, el nu a respectat un obicei în Brazilia ca cel învins să-i telefoneze preşedintelui ales pentru a-l felicita în seara alegerilor.

Haddad a cerut de asemenea duminică seară ca cei "45 de milioane de alegători (ai săi) să fie respectaţi", după alegerea lui Jair Bolsonaro, care le-a promis adversarilor săi şi adepţilor stângii "închisoarea sau exilul".

Bolsonaro a obţinut votul a aproximativ 58 de milioane de brazilieni, după o campanie împotriva PT şi prezentându-se drept un candidat anti-sistem.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.