Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ferrari a generat venituri de 1,58 miliarde de euro, în creștere

Ferrari
Ferrari

Ferrari tocmai și-a publicat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2024, demers care s-a soldat cu o vânzare de acțiuni, însă compania de mașini de lux are nevoie de mai mult decât cifre puternice pentru a-și menține poziția pe burse, arată analiștii din cadrul XTB, potrivit mediafax.

Scăderile bursiere ale Ferrari s-au produs în apropierea maximelor istorice ale prețului. În aceste condiții, specialiștii se întreabă dacă va reuși compania să genereze rezultate puternice în viitor, în condițiile unor reduceri ale vânzărilor. Va fi Ferrari ajutată de Lewis Hamilton, care se va alătura echipei de Formula 1 începând cu sezonul 2025?

„Ferrari va livra întotdeauna cu o mașină mai puțin decât cere piața” - acestea sunt cuvintele lui Enzo Ferrari, fondatorul companiei de automobile sportive din Italia, care a prezentat rezultate financiare destul de bune pentru primul trimestru al anului 2024. Totuși, așteptările privind cifrele au fost variate.

Ferrari a generat venituri de 1,58 miliarde de euro, în creștere cu 10,5% de la un an la altul, față de așteptările de 1,55 miliarde de euro. În același timp, profitul pe acțiune a fost de 1,95 euro, față de așteptările de 1,85 euro și față de 1,62 Euro, din anul precedent.

Chiar dacă cifrele sunt îmbucurătoare, compania a prezentat o perspectivă ușor dezamăgitoare pentru întregul an în curs, indicând un profit pe acțiune de 7,5 euro, față de o așteptare de 7,77 euro.

Pe de altă parte, se estimează ca veniturile să ajungă la un total de 6,4 miliarde de euro, față de o așteptare de 6,5 miliarde de euro. Așteptări ușor mai mici din partea companiei decât previziunile pieței ar putea sugera, teoretic, o supraevaluare a prețului acțiunilor la bursă, arată analiștii din cadrul XTB.

În mod surprinzător, vânzările au fost însoțite de o ușoară scădere (cu 7 unități în Q1) în ceea ce privește livrările: 3.560 de mașini. Cu toate acestea, vorbim despre o creștere a performanțelor financiare, chiar și în contextul scăderii numărului de livrări. Acesta este rezultatul forței mărcii și al majorării prețurilor, care nu contează foarte mult pentru clienții care deja așteaptă de ani de zile mașinile de vis, punctează analiștii din cadrul XTB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.