Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ferrari, cei mai rapizi în Las Vegas, după drama avariilor la scurgerea apei pluviale

Ferrari
Ferrari

Ferrari, cei mai rapizi în Las Vegas, după drama avariilor la scurgerea apei pluviale

Charles Leclerc și Carlos Sainz au terminat în duo în fruntea timpilor măsurați la antrenamentele de vineri, pentru a încununa o primă noapte extraordinară la Marele Premiu de la Las Vegas. Acțiunea de pe circuit a întârziat încheindu-se la ora 4 dimineața și în fața unor tribune goale, conform Mediafax.

Performanța lui Sainz a fost cu atât mai impresionantă cu cât mașina spaniolului a fost distrusă de un capac de scurgere slăbit care a forțat anularea primei sesiuni de antrenamente după doar opt minute de acțiune.

Fum alb și scântei au ieșit din Ferrari când capacul de canalizare a făcut o gaură în podeaua monopostului, lăsând o dâră de ulei care a declanșat o penalizare automată de 10 locuri pe grilă pentru cursa de sâmbătă seara.

Cockpitt-ul, motorul, bateria și sistemele electronice de control au fost toate deteriorate iremediabil în timpul unui incident pe care directorul echipei Ferrari, Frederic Vasseur, l-a numit "inacceptabil".

"Cred că este greu pentru o echipă să ajungă în Vegas și să aibă un astfel de incident", a declarat el în timp ce mecanicii reconstruiau mașina lui Sainz.

Acțiunea a fost reluată mai mult de cinci ore și jumătate mai târziu, la ora 2:30, în urma reparațiilor efectuate pe traseul de 3,8 mile, care se desfășoară de-a lungul faimosului Strip și pe fundalul hotelurilor și cazinourilor luminate cu neon, dar cu fanii evacuați din tribune.

În ciuda faptului că FIA a recunoscut "circumstanțe externe extrem de neobișnuite", comisarii de Formula 1 au declarat că Sainz va fi în continuare penalizat cu 10 locuri pe grila de start pentru cursa de sâmbătă.

Șasiul pilotului Alpine Esteban Ocon a trebuit, de asemenea, să fie înlocuit din cauza unor daune, dar și el a revenit pentru a doua sesiune de antrenamente.

Cel mai rapid tur al lui Leclerc, de un minut 35,265 secunde, a fost cu 0,517 mai rapid decât al lui Sainz.

Fernando Alonso a fost al treilea cel mai rapid pentru Aston Martin, cu Sergio Perez de la Red Bull al patrulea și Valtteri Bottas al cincilea pentru Alfa Romeo.

Max Verstappen, triplul campion mondial de la Red Bull, a fost al șaselea înaintea unei curse cu miză mică pentru pilotul olandez, care a câștigat campionatul în Qatar luna trecută.

"Am reușit să facem întregul program, ceea ce cred că a fost cel mai important pentru ziua de astăzi", a declarat Verstappen, citat de Reuters.

"Am avut circuite mai bune în viața mea... nu am descoperit nimic nou", a spus el.

Lewis Hamilton, septuplu campion mondial la Mercedes, a fost însă mai entuziast.

"Este incredibil de rapid și foarte distractiv... Mă bucur foarte mult că am reușit să rulăm din nou. Nu a fost o FP1 (prima sesiune de antrenamente) bună, dar au făcut o treabă bună pentru a o repara", a declarat britanicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.