Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Caleido lansează trei producții proprii de teatru și performance, în format spectacol-lectură online

Facebook
caleido

Caleido, festivalul multicultural de arte performative, lansează trei producții proprii de teatru și performance, informează Primăria Sectorului 5.

Spectacolele „Libretto Impostura”, „Bildungswoman” și „Domnișoara Iulia” vor putea fi vizionate live, în format spectacol-lectură online, pe 28 și 29 noiembrie, respectiv 2 decembrie, de la ora 18.30, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Fotografie de ultim moment! Marcel Vela, imagine cu leul apărut în videoclipul lui Dani Mocanu

Spectacolul „Libretto Impostura”, în regia lui Matei Lucaci-Grünberg, propune un fals libret despre impostură. Pentru regizor, „Libretto Impostura” este „un spectacol colectiv, în care membrii trupei își propun să dezbată impostura – uneori e comic, alteori e tragic, uneori e necesar și în multe cazuri este absurd. Impostura există, sindromul imposturii există, iar spectacolul nu își propune să judece impostura ci să o descopere și eventual să o înțeleagă și să o accepte”.

„Bildungswoman”, în regia Elenei Morar, vorbește despre identitățile feminine de-a lungul mai multor secole. „De ce trebuie să fiu eu cea care sunt?, Cum rezonează a fi femeie cu fiecare dintre noi?”, sunt întrebările pe care regizoarea Elena Morar le explorează în cadrul performance-ului. Fără să se agațe de nevoia de a apăra sau a nega existența reîncarnării, această poveste abordează misterul dorinței, al moștenirii și al jurămintelor făcute către stele.

Cel de-al treilea spectacol, „Domnișoara Iulia”, în regia Andrei și Andreea Grosu, după piesa dramaturgului suedez August Strindberg urmărește frământările și descompunerile umane din nopțile fără somn și mersul pe sfoară din zilele fără plasă de siguranță. E povestea celor trei iubiri care încearcă să se salveze una prin cealaltă. „Este un text cu raze X care ajung până la oase”, sunt de părere cei doi regizori ai piesei.

Pentru vizionări, cei interesați pot accesa site-ul www.caleido.ro, iar participarea este gratuită.

Citește și: Raluca Turcan, un nou val de critici dure la adresa PSD: ‘A lăsat Guvernul PNL fără mijloace legale de protecție a sănătății publice’

Proiectul este realizat din finanțări nerambursabile din bugetul local al Primăriei Sectorului 5 a Municipiului București, prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache".

După fiecare spectacol publicul este invitat să rămână alături de echipele artistice pentru Caleido Talks.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.