Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de Arte Vechi va avea loc în perioada 6 - 8 august, în Bistrița

fetival medieval

Muzica veche, dansurile renascentiste, meşteşugurile pun stăpânire pe burgul Bistriţei, în perioada 6 - 8 august, potrivit agerpres.ro.

În aceste zile se va desfăşura Festivalul de arte vechi, un eveniment realizat de Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală, în parteneriat cu Asociaţia Produs în Bistriţa-Năsăud, Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Fundaţia Societatea de Concerte şi co-finanţat din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general de către Primăria Municipiului Bistriţa.

Organizatorii Festivalului de arte vechi au pregătit un program atractiv, cu momente menite să recreeze atmosfera de acum sute secole. Astfel, publicul larg se va putea delecta cu trei concerte de muzică veche avându-i ca protagonişti pe Nicolae Szekely la lăuta renascentistă, archlute şi chitara barocă, Norbert Tottosy în cadrul concertului de inaugurare a sistemului pneumatic proaspăt renovat şi extins al orgii Bisericii Romano-Catolice Sfânta Treime Bistriţa, recitalul grupului Huniai Cantores ce va avea loc la foişorul din Parcul Municipal, iar grupul de dansuri Nosa va anima centrul vechi şi parcul central al Bistriţei, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Vernisajul primei expoziţii personale de pictură cu motive săseşti a creatoarei Silvia Ţogorean, precum şi atelierele de creaţie susţinute de aceasta la Casa Argintarului îmbogăţesc paleta artelor frumoase reprezentate în cadrul festivalului, pentru ca meşteşugarii şi artizanii Produs în Bistriţa-Năsăud şă aducă un plus de culoare şi veselie în inima cetăţii.

Evenimentele vor putea fi urmărite live sau înregistrate şi pe pagina de Facebook al evenimentului https://www.facebook.com/artevechibistritamedievala. Participanţii la evenimente vor trebui să respecte măsurile în vigoare privind prevenirea răspândirii COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.