Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de benzi desenate de la Angouleme 2021 a fost anulat

closed1

Ediţia din 2021 a Festivalului internaţional de benzi desenate de la Angouleme (sud-vestul Franţei) a fost anulat din cauza epidemiei de COVID-19, au anunţat vineri organizatorii, potrivit AFP.

Citește și: Surse parlamentare - Mărul otrăvit: Ce ar ascunde oferta-surpriză a lui Florin Cîțu pentru specialiștii PSD

Festivalul, care se desfăşoară în mod tradiţional la sfârşitul lui ianuarie, şi-a anunţat câştigătorii, în absenţa publicului, la începutul anului, renunţând la o ediţie specială, cu public, preconizată pentru iunie 2021, şi ''a decis să vă dea tuturor întâlnire la sfârşitul lui ianuarie 2022'', au explicat organizatorii într-un comunicat.

''În funcţie de evoluţia contextului sanitar actual, organizarea unei ediţii a festivalului în iunie - aşa cum am preconizat în noiembrie anul trecut - ar fi însemnat renunţarea la numeroase dimensiuni care formează identitatea şi obiectivul evenimentului încă de la înfiinţare'', se mai spune în comunicat.

Drept urmare, ''organizatorii Festivalului internaţional al benzi desenate de la Angouleme, împreună cu Asociaţia FIBD, după consultare cu partenerii săi, a hotărât să vă dea tuturor întâlnire la sfârşitul lui ianuarie 2022'', au mai spus organizatorii.

Cea de-a 49-a ediţie este programată în perioada 27-30 ianuarie 2022.

Dintre recompensele acordate la sfârşitul lui ianuarie, lipseşte cea mai prestigioasă, Marele Premiu, care premiază ansamblul operei unui autor. Marele Premiu pentru anul 2021 va fi decernat la sfârşitul lui iunie, aşa cum era prevăzut iniţial, într-o formă care nu a fost comunicată.

Marele Premiu pentru 2020 a fost acordat desenatorului şi scenaristului de benzi desenate Emmanuel Guibert. O expoziţie dedicată operei acestuia la Muzeul Angouleme, care, în mod normal, ar fi trebuit să fie inaugurată pe 30 ianuarie, aşteapă să-şi deschidă porţile imediat ce va fi autorizată.

Potrivit regulilor în vigoare, festivalurile din timpul verii pot fi organizate, dar cu respectarea unor condiţii sanitare drastice: un public de maximum 5.000 de persoane, aşezat pe scaune şi respectând distanţarea fizică.

Organizatorii Eurockeennes de Belfort (est), care au anunţat de asemenea vineri anularea ediţiei din 2021 a acestui festival de rock, au deplâns într-un comunicat regulile stabilite de guvernul francez pentru desfăşurarea festivalurilor anul acesta ca fiind "incompatibile cu spiritul unui eveniment live şi emoţionant".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.