Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Filmului Polonez, la Muzeul Ţăranului Român

www.stireacalda.ro
muzeul taranului

Festivalul Filmului Polonez, Vistula Film Festival, care promovează cultura poloneză în peste 40 de oraşe din 24 ţări, invită spectatorii români la prima sa ediţie din România, în perioada 22-25 septembrie, la Cinema Muzeul Ţăranului din Capitală.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de organizatori, la prima ediţie a festivalului vor fi prezentate opt producţii de succes poloneze, intrarea fiind liberă.

Spectatorii vor avea ocazia să vadă atât cele mai recente filme ale cineaştilor polonezi, prezentate în festivalurile majore de film din lume, cât şi un clasic al cinematografiei poloneze, cu ocazia aniversării a o sută de ani de la naşterea remarcabilului regizor polonez Jerzy Kawalerowicz. Astfel, va fi prezentat, "Trenul de Noapte" - o melodramă cu elemente de poveste poliţistă şi o distribuţie excelentă, arată organizatorii, informează Agerpres.

Deschiderea festivalului va fi urmată de proiecţia filmului de lungmetraj "Nu lăsa urme", semnat de Jan Pawel Matuszynski, inclus în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Veneţia din 2021.

Printre filmele selectate la această primă ediţie a festivalului se numără comedia "Socrii" de Jakub Michalczuk, documentarul "Filmul din apartament" de Pawel Lozinski, dar şi dramele "Transpiraţie" de Magnus von Horn şi "Nu plâng niciodată" de Piotr Domalewski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.