Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin retrage un premiu denumit după un presupus înalt oficial nazist

Adolf Hitler

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Berlin au decis să retragă un premiu denumit după primul director al evenimentului, Alfred Bauer, în urma unui articol de presă în care se afirmă că acesta ar fi avut legături cu regimul nazist, informează DPA.

Potrivit unui editorial publicat în cotidianul Die Zeit, Alfred Bauer a fost "un funcţionar de rang înalt în birocraţia industriei cinematografice naziste".

Autorii articolului citează "surse care au dezvăluit informaţii noi despre rolul jucat de Alfred Bauer, primul director al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, în politica naţional-socialistă a filmului german", au anunţat organizatorii Berlinalei într-un comunicat publicat miercuri seară.

Sursele sugerează că Alfred Bauer a deţinut funcţii importante în timpul regimului nazist, a explicat un purtător de cuvânt al Berlinalei. "În lumina acestor noi descoperiri, Berlinala va suspenda premiul Alfred Bauer".

Atribuit în seria trofeelor Ursul de Argint decernate în cadrul festivalului berlinez, premiul Alfred Bauer a fost creat pentru a recompensa cineaşti deosebit de inovatori.

Alfred Bauer s-a aflat la conducerea Berlinalei din 1951 până în 1976. Premiul care îi poartă numele a fost atribuit începând din 1987.

În 2019, acest trofeu i-a fost acordat regizoarei Nora Fingscheidt pentru filmul "Systemsprenger".

"Organizatorii festivalului nu au fost la curent cu faptul că Alfred Bauer a avut un rol proeminent în epoca naţional-socialismului", a mai spus aceeaşi purtătoare de cuvânt.

"Apreciem cercetările şi articolul publicat în Die Zeit şi vom folosi această informaţie nouă pentru a examina istoria festivalului, alături de cercetători academicieni externi", a adăugat ea.

Cea de-a 70-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin se va desfăşura în perioada 20 februarie - 1 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.