Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Internaţional de Film de la Marrakech: Jessica Chastain apără o cinematografie care ''spune adevărul în faţa puterii''

vanity fair
Jessica Chastain

Actriţa americană Jessica Chastain a pledat vineri în favoarea "unei arte care spune adevărul în faţa puterii", într-o lume "destrămată şi divizată", în deschiderea Festivalului Internaţional de Film de la Marrakech al cărui juriu îl prezidează, informează AFP, conform AGERPRES.

"În acest moment, peste tot în lume, avem nevoie de o artă care spune adevărul în faţa puterii şi care să ne ridice pe toţi", a declarat actriţa premiată cu Oscar, care a deplâns faptul că "lumea pe care o împărţim este destrămată şi divizată".

"Cinematografia poate să influenţeze comportamentele începând prin a face să cadă barierele şi declanşând conversaţii importante despre subiecte dificile, cum ar fi justiţia rasială, inegalităţile de gen şi alte chestiuni culturale importante", a afirmat Jessica Chastain, care prezidează juriul celei de-a 20-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Marrakech (FIFM).

Paisprezece lungmetraje ale unor cineaşti emergenţi vor concura pentru a câştiga Steaua de Aur, trofeul suprem al acestui festival, care se desfăşoară în perioada 24 noiembrie - 2 decembrie.

Pentru a îi departaja pe concurenţi, Jessica Chastain va fi ajutată în cadrul juriului de mai multe personalităţi din industria cinematografică, cum ar fi cineasta britanică Joanna Hogg, actriţa iraniană Zar Amir Ebrahimi şi actorul suedez Alexander Skarsgard.

În timpul ceremoniei de deschidere, un omagiu special i-a fost adus starului danez Mads Mikkelsen, descris ca un "actor versatil, care aduce profunzime, inteligenţă şi textură" rolurilor sale de către actorul american Willem Dafoe, care i-a înmânat trofeul Steaua de Aur pentru întreaga carieră.

De altfel, Willem Dafoe va interacţiona cu publicul marocan cu ocazia unui masterclass pe care îl va susţine în timpul festivalului, la fel ca cineastul rus Andrey Zvyagintsev şi actorii Tilda Swinton şi Viggo Mortensen.

În afara competiţiei, FIFM va oferi spectatorilor posibilitatea de a viziona o serie de filme în diverse secţiuni paralele ale evenimentului, precum "About Dry Grasses" al cineastului turc Nuri Bilge Ceylan (2023), "La Chimera" al regizoarei italiene Alice Rohrwacher (2023) şi versiunea restaurată a filmului "The Dupes", regizat în 1973 de cineastul egiptean Tewfik Saleh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.