Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Internaţional de Film din Shanghai ar putea include o secţiune dedicată filmului românesc

film

Festivalul Internaţional de Film din Shanghai ar putea include o secţiune dedicată filmului românesc, iar regizori români ar urma să facă parte din juriul prestigioasei competiţii asiatice, le-a spus, vineri, Wang Ye, directorul adjunct al competiţiei, membrilor delegaţiei române la Festivalul de Film Românesc în China. 

"Având în vedere importanţa cinematografiei româneşti pe plan internaţional, luăm în considerare ca pe viitor să organizăm o secţiune în care să fie prezentate doar filme româneşti", a declarat Wang Ye la întâlnirea cu reprezentanţii cinematografiei româneşti, transmite agerpres.ro.

SONDAJ intern: partidul care riscă să nu intre în Parlament (surse)


În opinia directorului Festivalului Internaţional de Film din Shanghai, colaborarea dintre cele două părţi ar putea viza atât participarea filmelor româneşti în cadrul secţiunilor festivalului, cât şi prezentarea separat a unor filme româneşti premiate la festivalurile internaţionale - Cannes, Berlin, Veneţia etc. 

Ea a remarcat prezenţa, "în ultimii ani, la fiecare ediţie a festivalului, a filmelor româneşti, fapt ce denotă importanţa acestor producţii pe plan internaţional" şi a subliniat că "acestea au fost foarte bine primite de publicul chinez".

Cioloș a numit un NOU secretar de stat


Totodată, Wang Ye a accentuat asupra importanţei promovării filmului chinez la festivalurile de film din România. 

La rândul său, preşedintele Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), Anca Mitran, şi-a exprimat interesul pentru prezentarea în China a unor filme vechi restaurate din cadrul Arhivei Naţionale de Film (ANF), ca şi pentru difuzarea, în România, prin intermediul Cinematecii Române, a unor pelicule vechi chineze, fapt împărtăşit de partea chineză. 

"Sperăm ca, pe viitor, filmele româneşti să obţină premii şi la Festivalul Internaţional de Film din Shanghai", a mai spus şefa CNC. 

Programul întâlnirii a inclus şi o prezentare a documentarului "Descoperă România cu Peter Hurley", realizat de Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, film care va fi difuzat sâmbătă dimineaţă la Centrul Cultural al sectorului Jing An din Shanghai. 

La eveniment au mai luat parte Yu Kan şi Max Yang, directori în cadrul staff-ului, delegaţia română reunindu-i, alături de Anca Mitran, pe regizorul Nicolae Mărgineanu, ca şi pe directorul Cinemagix, Carmen Tripăduş, şi pe directorul Casei Româno-Chineze, Tibi Haliţă. 

Festivalul Internaţional de Film din Shanghai - SIFF este, alături de Festivalul Internaţional de Film de la Tokyo, unul dintre cele mai mari festivaluri de profil din Asia. Încă de la prima ediţie, desfăşurată între 7 şi 14 octombrie 1993, competiţia a crescut, devenind un festival internaţional de film categoria A.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.