Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul 'Namaste India' va avea loc în weekend, la Casa Universitarilor din Bucureşti: concerte, dansuri și paradă de sari-uri

SunPhoto
india steag

Festivalul "Namaste India" se va desfăşura, sâmbătă şi duminică, la Casa Universitarilor din Bucureşti, în program regăsindu-se concerte, dansuri, o paradă de sari-uri şi un târg de produse artizanale, potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis, joi, AGERPRES.

Cei interesaţi vor putea să participe la concerte de Bhajan, Kirtan şi Qawwali, să descopere stilurile de dans Bharatanatyam şi Bollywood, să asculte poveşti de călătorie, să cunoască, în cadrul prezentărilor de carte, ritualistica indiană şi opera unor mari gânditori, precum Jiddu Krishnamurti, Ramana Maharshi, Nisargadata Maharaj, să ia parte la sesiuni de yoga tradiţională şi meditaţie, dar şi să deguste câteva dintre specialităţile culinare ale Indiei. De asemenea, va avea loc o paradă a sari-urilor.

Pe de altă parte, ediţia de anul acesta se va concentra şi pe legătura strânsă dintre cultura indiană şi cea română, evidenţiată prin influenţa pe care a avut-o Amita Bhose - important eminescolog, scriitoare şi traducătoare din bengali şi română - asupra culturii române. Prin traducerea piesei "Steaua fără nume" de Mihail Sebastian în bengali, Amita Bhose a realizat o punte culturală între cele două ţări, iar publicul interesat va avea ocazia să participe la lansarea ediţiei bilingve a acestei opere în cadrul festivalului. Aceasta este prima traducere în India, direct din limba română, a unei opere literare româneşti.

Vizitatorii vor mai putea să se bucure de pictură cu henna ori de un atelier interactiv despre arta tradiţională Rangoli. De asemenea, în program se regăsesc prezentări având ca temă ayurveda, astrologia şi filozofia vedică. În plus, pentru cei pasionaţi de limbi străine, organizatorii au pregătit un workshop despre câteva dintre limbile principale ale subcontinentului indian: sanscrită, hindi, bengali sau tamilă.

Vizitatorii îşi vor putea cumpăra de la târgul de produse artizanale articole vestimentare, accesorii şi suveniruri, cărţi, precum şi ingrediente specifice bucătăriei indiene şi asiatice.

Accesul la activităţile din cadrul festivalului este pe bază de bilet de intrare, având preţul de 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru pensionari, elevi şi studenţi. Pentru copii, intrarea este gratuită. Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul www.namasteindia.ro.

Aflat la cea de-a XIII-a ediţie, festivalul este organizat de Centrul Cultural "Rabindranath Tagore", sub patronajul Ambasadei Indiei în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.