Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul RowmaniaFest din Tulcea se va numi Festivalul 'Ivan Patzaichin'

Inquam Photos / Alexandru Busca
Ivan Patzaichin

RowmaniaFest se va numi, începând de duminică seara, Festivalul "Ivan Patzaichin", a anunţat în timpul momentului in memoriam susţinut la gara din municipiul Tulcea, vicepreşedintele asociaţiei Ivan Patzaichin-Mila 23, Teodor Frolu.

Momentul in memoriam Ivan Patzaichin a presupus prezentarea mai multor fotografii cu campionul olimpic pe ecranul din spatele scenei amplasate în gară şi a adunat câteva sute de persoane care au ţinut un minut de reculegere în amintirea iniţiatorului RowmaniaFest.

"În seara aceasta, trebuia să fie o surpriză muzicală pentru dumneavoastră şi pentru Ivan. (...) Ivan a fost, este şi va fi o legendă. Din această seară, festivalul va lua numele lui şi, cum spuneam, iubea muzica, iubea oamenii, iubea natura, aşa că vă invit să celebrăm cu un pic de muzică. E un imn in memoriam lui Ivan Patzaichin", a afirmat Teodor Frolu.

Imnul dedicat lui Ivan Patzaichin interpretat de ansamblul folcloric din Mila 23 şi formaţia Subcarpaţi a inclus şi un fragment dintr-o declaraţie a iniţiatorului festivalului, potrivit Agerpres.ro.

"Unul ca mine a văzut şi a trăit momentele din Deltă când nu exista nici Poliţia, nici Mediu. Oamenii aveau nişte reguli clare de a convieţui împreună cu natura. Exista un respect sau un bun simţ de a trăi între natură şi localnici", a spus Ivan Patzaichin, în clipul prezentat publicului.

În timpul evenimentului, pe clădirea gării lângă care s-a desfăşurat momentul in memoriam a fost scris mesajul "Mulţumim, Ivan!".

De altfel, un moment de reculegere a fost susţinut duminică dimineaţa, la finalul acţiunii de ecologizare a promenadei din zona lacului Zaghen, acţiune inclusă în programul RowmaniaFest şi încheiată la scurt timp după apariţia informaţiilor privind decesul lui Ivan Patzaichin.

Potrivit fotografiilor făcute publice pe Facebook de Primăria municipiului Tulcea, în centrul oraşului, la statuia lui Mircea cel Bătrân, în faţa unei fotografii a lui Ivan Patzaichin, mai multe persoane au lăsat flori şi lumânări aprinse.

In memoriam Ivan Patzaichin a încheiat cea de-a X-a ediţie a RowmaniaFest, toate evenimentele anunţate în cadrul festivalului fiind anulate, după ce iniţiatorul şi mentorul festivalului a murit duminică dimineaţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.