DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Festivalul SoNoRo, ANIMEST #17 şi Les Films de Cannes a Bucarest, între proiectele culturale selectate în programul de finanţare Bucureşti Afectiv

facebook.com
Les films de Cannes a Bucarest

Peste 40 de proiecte ale operatorilor culturali din Bucureşti au fost selectate în cadrul programului de finanţare nerambursabilă „Bucureşti afectiv”, iniţiat de Primăria Capitalei prin ARCUB şi se vor desfăşura începând din luna august 2022 în Bucureşti. Lista proiectelor selectate a fost publicată pe site-ul ARCUB.

Din cele 113 propuneri culturale înscrise anul acesta, 75 de proiecte au intrat în cea de-a doua etapă de selecţie. În total, în urma etapei de evaluare a ofertelor culturale, au fost selectate pentru finanţare 41 de proiecte din domeniile „Arte vizuale”, „Educaţie culturală şi artă comunitară”, „Proiecte colaborative şi interdisciplinare”, „Artele spectacolului”, „Patrimoniu material şi imaterial”, „Multimedia, Artă şi Tehnologie”.

Pentru a stimula dezvoltarea sectorului creativ din Bucureşti, ediţia din 2022 a programului de finanţare „Bucureşti afectiv” susţine proiecte culturale care să genereze o reconectare a locuitorilor la oraşul în care trăiesc prin cultură.

Printre proiectele culturale susţinute în cadrul sesiunii de finanţare „Bucureşti afectiv” se numără evenimente cunoscute pentru oraş, precum cea de-a noua ediţie a Balkanik - World Musik Festival, Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, ANIMEST #17 şi Les Films de Cannes a Bucarest.

Festivalul RADAR 2022 este unul dintre proiectele finaliste la domeniul „Multimedia, Artă şi Tehnologia” alături de Expoziţia VR Muzeul Abandonului, iar Bucharest International Dance Film Festival #8 şi Green Hours Live(s) propun publicului bucureştean evenimente interdisciplinare şi colaborative. Din seria proiectelor de educaţie culturală şi artă comunitară fac parte Ateliere de autocunoaştere prin scris, Explorări artistice ale spaţiului public şi intervenţii civice prin teatru.

Proiectele culturale din cadrul sesiunii de finanţare 2022 se vor desfăşura exclusiv în Bucureşti în perioada 17 august - 15 noiembrie 2022.

Pentru a diversifica oferta culturală a oraşului Bucureşti şi pentru a maximiza impactul culturii asupra bucureştenilor, Primăria Capitalei şi ARCUB a lansat Programul de susţinere financiară a proiectelor culturale, un apel deschis către artişti şi organizaţii culturale de a realiza proiecte şi acţiuni inovatoare care îmbogăţesc şi diversifică viaţa culturală a oraşului Bucureşti. Finanţarea proiectelor organizaţiilor culturale din Bucureşti este o parte fundamentală a istoriei ARCUB, instituţia fiind înfiinţată în 1996 pentru a deservi exact acest scop, pe care l-a urmărit, sub diferite forme, de-a lungul întregii sale activităţi.

În perioada 2014-2017, Primăria Capitalei prin ARCUB a susţinut, prin Programul anual de Finanţare Nerambursabilă pentru Operatorii Culturali, peste 300 de proiecte din toate domeniile culturale – teatru, arte vizuale, dans, muzică şi educaţie prin cultură, printre care singurul festival rromani din ţară, piese de teatru iniţiate de tineri studenţi, proiecte împotriva discriminării, festivaluri de animaţie, improvizaţie, de chitară sau muzică veche, rezidenţiate pentru artişti emergenţi, festival de muzică balcanică sau dedicat culturii armene, evenimente de dans, piese de teatru şi festivaluri de lectură pentru copii şi, nu în ultimul rând, evenimente dedicate revitalizării vechilor zone industriale şi transformării acestora în centre de artă şi design. Finanţările acordate au fost nerambursabile şi s-au acordat anual, în urma unui proces de selecţie. Programul a fost reluat în 2021 cu o sesiune de finanţare dedicată relansării sectorului cultural privat afectat de pandemie.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.