Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalului de Film de la Sarajevo: Cineastul iranian Asghar Farhadi, dublu premiat cu Oscar, va fi preşedintele juriului

pinterest
Asghar Farhadi

Cineastul iranian Asghar Farhadi, dublu premiat cu Oscar, va fi preşedintele juriului ediţiei de anul acesta a Festivalului de Film de la Sarajevo, care va avea loc în perioada 10 - 17 august, scrie news.ro.

Cel mai recent lungmetraj al său, „Todos lo Saben”, cu Penelope Cruz, Javier Bardem şi Ricardo Darin în distribuţie, care a avut premiera mondială în competiţia de la Cannes de anul acesta, va fi proiectat în cadrul secţiunii Open Air a celei de-a 24-a ediţii a festivalului din Bosnia şi Herţegovina.

Asghar Farhadi, născut pe 7 mai 1972, este primul regizor iranian care a primit mai mult de o nominalizare la premiile Oscar şi tot el este regizorul primului film iranian care a dobândit un astfel de trofeu. În 2012, „A Separation” a fost recompensat cu premiul pentru „cel mai bun film într-o limbă străină”. Lungmetrajul său „The Salesman”, lansat în 2016, a câştigat premiul Oscar la aceeaşi categorie a premiilor Academiei de film americane.

Citește și: Gala UCIN: „Fixeur” a luat marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor

Regizorul mexican Michel Franco a prezidat juriul ediţiei de anul trecut, când Heart of Sarajevo, marele premiu al festivalului, a fost acordat lungmetrajului „Scary mother/ Sashishi Deda” (Georgia-Estonia), de Ana Urushadze.

„Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”, debutul în lungmetraj al lui Emanuel Pârvu, a fost recompensat atunci cu premii pentru cea mai bună regie şi cel mai bun actor în rol principal (Şerban Pavlu).

viewscnt

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.