Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalului Internațional 'Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului' are loc în perioada 6-8 iulie

cinemagia.ro
marile serate muzicale bucuresti

Publicul este invitat la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional "Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului", organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, în perioada 6 - 8 iulie, și la concursul Internațional de Pian "Mihaela Ursuleasa", arată un comunicat, potrivit Mediafax.

"Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului" propun un repertoriu vast, alcătuit din lucrări ale unor compozitori celebri, precum Robert Schumann, Johannes Brahms, Joseph Haydn, Felix Mendelssohn Bartholdy, Antonin Dvorak, Franz Schubert, Serghei Rahmaninov, Philippe Gaubert, C. Saint-Saëns, P. I. Ceaikovski, Niccolo Paganini și Fritz Kreisler.

"Evenimentul se adresează iubitorilor de muzică clasică, reunind pe scena Teatrului Odeon nume sonore, recunoscute internațional, precum soprana Felicia Filip, pianistul Bruno Canino, violoniștii Mario Hossen și Alexandru Tomescu, pianistul Andrei Licareț sau Cvartetul Enescu. Aceștia vor cânta sub îndrumarea artistică a maeștrilor Anton Niculescu și Cristian Mihăilescu", anunță organizatorii manifestării, de la Opera Comică pentru Copii.

Concertele vor avea loc pe 6, 7 și 8 iulie, de la ora 19.00.

Manifestarea se va suprapune cu concursul Internațional de Pian "Mihaela Ursuleasa", programat între 1 și 7 iulie, în memoria marii pianiste. La competiție au fost selectați să participe 31 de tineri pianiști din România, Austria și Australia, care vor fi evaluați de un juriu internațional format din personalități ale lumii muzicale care au cunoscut-o pe marea pianistă. Printre membrii juriului se numără Pierre Doueihi, profesor la Conservatorul din Berna, Heinz Medjimorec, primul profesor al Mihaelei de la Viena, alături de pianista din Elveția Ferhan Önder și de pianistul român Viniciu Moroianu.

Citește și: Tabloul "Gălbenele şi ulcior", de Ştefan Luchian, a fost adjudecat contra sumei de 130.000 de euro

"Opera Comică pentru Copii omagiază copilul-minune ajuns apoi pe culmile Olimpului armoniilor. Ar fi împlinit 40 de ani... Ne-ar fi copleșit în continuare cu talentul și virtuozitatea ei... Ar fi trebuit să meargă la serbările fiicei sale de 13 ani… Ar fi trebuit să mai susțină în acel an fatal, 2012, încă 16 concerte care erau programate în Europa și America Latină... Ar fi trebuit să mai facă reverențe în aplauzele lumii melomane… În loc de toate acestea, facem noi acum o mare reverență, născând acest concurs internațional care-i poartă numele - Mihaela Ursuleasa International Piano Competition - și care unește tineri concurenți de pe mai multe meridiane... pentru mama Mihaelei, pentru fiica ei, Ștefania Felicia, pentru colegii, prietenii și pentru melomanii din toată lumea care au aplaudat-o și ovaționat-o. Spectacolul trebuie să continue în numele ei, cu numele ei pe afișe!", spune Felicia Filip, directorul general al Operei Comice pentru Copii.

Gala de deschidere a concursului, le aduce pe 1 iulie, pe scena Sălii Mari a Operei Comice pentru Copii, pe surorile pianiste Ferhan Önder și Fersan Önder din Elveția, prietene din copilărie ale Mihaelei Ursuleasa.

Concursul, structurat pe patru categorii de vârstă, va avea loc între 2 și 6 iulie, în Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii, accesul publicului fiind liber.

Pe 7 iulie, pe scena Teatrului Odeon, în cadrul Marilor Serate Muzicale, va avea loc gala de încheiere a concursului, la care cei mai talentați pianiști vor primi premii în valoare de 4.000, 3.000 și respectiv 2.000 de euro, plus marele premiu "Mihaela Ursuleasa", în valoare de 5.000 de euro, și un premiu special de 500 de euro oferit de cea mai bună prietenă a marii pianiste, violonista Patricia Kopatchinskaja.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.