Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalului Sziget, Ungaria:Headlineri: Arctic Monkeys, Gorillaz, Kygo, Lana Del Rey

Funzinehu

Muzica lumii se reuneşte pe scenele Festivalului Sziget, Ungaria, în perioada 8 - 15 august, headlineri fiind Arctic Monkeys, Dua Lipa, Gorillaz, Kendrick Lamar, Kygo, Lana Del Rey, Mumford & Sons, anunţă organizatorii, citaţi de Agerpres.

Şi în 2018, festivalul continuă să construiască un concept lansat în urmă cu 25 de ani, acela de 'naţiune de vis', pentru o 'revoluţie a dragostei', în care sunt respectate deopotrivă diversitatea, demnitatea umană şi grija faţă de cel de lângă noi.

Peste o sută de artişti vin sau revin pe insula Obuda din Budapesta pentru o comunitate care anul trecut a ajuns la 450.000 de fani iar în 2016 la aproape 500.000.

Lana Del Rey, autoarea hitului 'Born to Die', va aduce pe insulă un stil unic de pop fermecător şi melancolic, la care se adaugă reprezentaţiile binecunoscute ale celor de la Gorillaz, Arctic Monkeys şi vedeta americană de hip-hop Kendrick Lamar, care vor cânta pe Scena Principală.

Vor fi trei scene de muzică alternativă, nouă şi electronică de pe toate continentele - Scena Lumii, Scena Europa şi Colosseum.

Câteva dintre vedetele de pe Scena Lumii sunt Les Negresses Vertes, trupă franceză de rock alternativ, LaBrassBanda, printre răsfăţaţii festivalului, cu o combinaţie de jazz, punk şi reggae, şi veteranii Jupiter & Okwess din Kinshasa (Congo), care îmbină afropop şi rockul european.

Pe Scena Europa, Tommy CA$H vine din Estonia cu un rap atipic, proiecţii video şi o reprezentaţie care captivează, aşa cum o fac videoclipurile sale, sunt aşteptaţi şi germanii de la KETTCAR, care cântă indie rock, dar şi Blaudzun, din Olanda, apreciat pentru compoziţiile sale şi pentru interpretarea deosebită.

Organizatorii au pregătit şi un loc pentru o altfel de petrecere - Colosseum - cu muzică electronică progresivă, prin cei doi germani de la Andhim, dar şi DJ Ben UFO şi 'anarhistul de ritmuri electronice' Dave Clarke.

Alţi artişti invitaţi sunt Liam Gallagher (fostul solist de la Oasis), Gogol Bordello, Goo Goo Dolls.

Din România sunt anunţaţi DJ Raresh şi Şatra Benz (hip-hop şi rap). Trupa Mr. Zarko (electric gipsy) are şi muzicieni români.

Biletele au tarife începând cu 70 de euro pentru trei, cinci sau şapte zile. Mai multe informaţii se pot obţine pe szigetfestival.com.

Anual, la Budapesta, are loc unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică şi arte, o casă a muzicii pe insula Obuda, transformată într-o 'insulă a libertăţii' în fiecare august. În 2018, mulţi artişti sunt prezenţi doar la acest festival european.

La European Festival Awards 2017, Szigetul a primit premiul 'Line-Up of the Year', concurând pentru a doua oară cu evenimente muzicale de mare calibru precum Glastonbury (Marea Britanie), Rokslide (Danemarca) şi Lollapalooza (Statele Unite ale Americii).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.