Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIA menține descalificarea pilotului german Sebastian Vettel la Marele Premiu al Ungariei la Formula 1

vettel

Comisarii Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) au refuzat, luni, să reexamineze descalificarea pilotului german Sebastian Vettel la Marele Premiu al Ungariei la Formula 1, contestată de echipa Aston Martin, informează AFP.

După o audiere prin videoconferinţă, comisarii au apreciat că "noile elemente" aduse de echipa britanică nu justifică reanalizarea deciziei lor, potrivit agerpres.ro.

Astfel, clasamentele cursei şi Campionatului Mondial rămân neschimbate.

Comisarii FIA au precizat într-un document oficial că, în conformitate cu regulamentul, "faptul că ar fi existat mai puţin de un litru în rezervor, nu face diferenţa, iar a pretinde că niciun avantaj în termeni de performanţă nu a fost obţinut, nu constituie o probă de apărare".

Pentru a fi putut pretinde o revizuire, "Aston Martin ar fi trebuit să prezinte probe care să indice că a rămas efectiv peste un litru de carburant în monopost", au adăugat comisarii.

Aston Martin solicitase revizuirea descalificării pilotului său, germanul Sebastian Vettel, clasat al doilea la Marele Premiu al Ungariei.

Vettel a fost descalificat la cinci ore de la încheierea cursei, întrucât nu a fost posibilă retragerea unui litru de carburant din rezervorul monopostului său, aşa cum prevede regulamentul.

"Nimic nu sugerează că monopostul său a beneficiat de un avantaj în termeni de performanţă, pretinzându-se violarea deliberată a regulamentului", a pledat Aston Martin.

În plus, echipa britanică a adăugat că, în conformitate cu datele sale, au mai rămas 1,74 litri de carburant în maşină după cursă, dar după o analiză mai amănunţită s-a constatat că de fapt în rezervor se afla mai puţin de un litru "din cauza unei disfuncţionalităţi apărută iniţial în sistemul de carburant".

Această descalificare a permis britanicului Lewis Hamilton (Mercedes), clasat pe poziţia a treia duminică, să urce pe locul secund, după câştigătorul cursei de la Budapesta, francezul Esteban Ocon (Alpine), podiumul fiind completat de spaniolul Carlos Sainz Jr (Ferrari).

Au mai obţinut puncte, ţinând cont de descalificarea lui Vettel, spaniolul Fernando Alonso (Alpine), locul 4, francezul Pierre Gasly (AlphaTauri), 5, japonezul Yuki Tsunoda (AlphaTauri), 6, canadianul Nicholas Latifi (Williams), 7, britanicul George Russell (Williams), 8, olandezul Max Verstappen (Red Bull), 9, şi finlandezul Kimi Raikkonen (Alfa Romeo), 10.

Vettel şi echipa sa, Aston Martin, au încălcat articolul 6.6 al Regulamentului tehnic al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), conform căruia "concurenţii trebuie să se asigure că un eşantion de carburant de un litru poate fi extras din maşină în orice moment", pentru a nu avea un avantaj în materie de performanţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.