Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIA va lua măsuri după 'vremea extremă' de la GP-ul de Formula 1 din Qatar

Motorsport Magazine
Formula 1 Monza

FIA va lua măsuri după 'vremea extremă' de la GP-ul de Formula 1 din Qatar

Organismul de conducere al Formulei 1 a anunțat luni că va lua măsuri pentru a-i proteja pe piloți de tipul de căldură și umiditate extreme la care au fost supuși în timpul Marelui Premiu al Qatarului de duminică, informează Agerpres.

Unii dintre piloții care au concurat pe căldură au ajuns în pragul colapsului, vomitând și fiind grav deshidratați după încheierea cursei, în timp ce debutantul Logan Sargeant de la Williams s-a simțit prea rău pentru a continua.

Federația Internațională de Automobilism a precizat într-un comunicat, citat de Reuters, că a "început o analiză a situației din Qatar pentru a oferi recomandări pentru viitoarele situații de condiții meteo extreme".

"Măsurile pot include, printre altele, îndrumări pentru concurenți, cercetări privind modificări pentru un flux de aer mai eficient în cockpit și recomandări pentru modificări ale calendarului pentru a se alinia la condiții climatice acceptabile.

"Cercetările din alte serii, cum ar fi evenimentele de cross-country în condiții climatice extreme, vor fi examinate pentru potențiale aplicații la evenimentele de circuit."

FIA a declarat că măsurile vor fi discutate la o întâlnire a comisiei sale medicale la Paris.

Temperatura pistei în timpul cursei de noapte de pe circuitul Lusail, unde Max Verstappen de la Red Bull a obținut al treilea titlu mondial, nu a coborât niciodată sub 36 de grade Celsius, în timp ce temperaturile din timpul zilei au depășit 40 de grade.

FIA a precizat că anul viitor cursa din Qatar va avea loc în decembrie, când temperaturile ar trebui să fie mai scăzute, dar a spus că preferă "să ia măsuri materiale acum pentru a evita repetarea acestui scenariu".

"Deși sunt atleți de elită, nu ar trebui să se aștepte ca ei să concureze în condiții care le-ar putea pune în pericol sănătatea sau siguranța", a precizat FIA.

Verstappen a declarat duminică reporterilor că "unii dintre băieții care s-au luptat astăzi sunt extrem de în formă, probabil chiar mai în formă decât mine, dar pur și simplu toată ziua e ca și cum ai merge într-o saună".

Marele Premiu inaugural al Qatarului din 2021 a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie. În 2022 cursa nu a avut loc din cauza faptului că țara a găzduit Cupa Mondială de fotbal.

Calendarul, care are acum patru curse în Orientul Mijlociu, este alcătuit de deținătorul drepturilor comerciale și apoi aprobat de FIA.

Cursele din Orientul Mijlociu sunt de obicei programate la începutul și la sfârșitul calendarului pentru a evita lunile cele mai fierbinți. Calendarul de anul viitor este programat să aibă un număr record de 24 de runde.

Anl acesta, piloții au întâmpinat dificultăți cu căldura și umiditatea și la Singapore și Miami.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.