Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIDESZ a castigat alegerile municipale din Ungaria

viktor-orban-hungary-speech

În Ungaria, partidul de centru-dreapta, FIDESZ, al premierului Victor Orban a câştigat alegerile municipale desfăşurate ieri, potrivit informaţiilor prezentate de Biroul Naţional Electoral, după prelucrarea datelor în proporţie de peste 90 la sută.

Candidaţii partidului FIDESZ au obţinut mandate de primar în 17 dintre cele 23 de sectoare ale Budapestei, iar postul de primar general al capitalei ungare va fi deţinut şi în continuare de István Tarlós, care a câştigat detaşat în faţa politicienilor susţinuţi de formaţiunile opoziţiei. Competiţia electorală pentru celelalte posturi de primari de sector a fost câştigată de formaţiunile de stânga.

Candidaţii FIDESZ au câştigat fotoliul de primar şi încele mai multe dintre municipiile ţării. Partidul FIDESZ a obţinut cele mai multe mandate şi în cele 19 consilii judeţene, potrivit informaţiilor prezentate de Biroul Naţional Electoral.

Tot ieri au avut loc şi alegeri pentru autoguvernările minorităţilor naţionale. Aproximativ 5.200 de alegători ai minorităţii române au votat pentru candidaţii înscrişi pentru autoguvernările locale, în Budapesta şi în patru judeţe, dar şi pentru autoguvernarea pe ţară a românilor din Ungaria.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.