Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiecare în legea lui - Toate școlile din Buzău au decis să rămână online, deși normele legale spun altceva

School online
scoala online

Toate şcolile şi grădiniţele din municipiul Buzău vor rămâne în sistem online toată săptămâna viitoare, indiferent de rata de vaccinare a personalului angajat. Decizia aparţine consiliilor de administraţie şi are legătură cu rata de infectare din localitate, care depăşeşte 11 la mie.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Buzău au anunţat, vineri seară, că toate unităţile de învăţământ din municipiul reşedinţă de urgenţă vor rămâne în sistem online toată săptămâna viitoare.

Consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ de la nivelul oraşului au luat în considerare când au decis rămânerea în online rata de incidenţă care se înregistrează la acest moment în municipiul Buzău. Incidența este la același nivel cu cea din București, unde școlile se deschid.

Conform datelor de la Direcţia de Sănătate Publică, la nivelul municipiului rata de infectare este vineri 11.09, iar la nivelul judeţului este 7. 58, cea mai mare incidenţă fiind în localitatea Cernăteşti- 14.23.

La nivelul judeţului Buzău, procentul de imunizare a cadrelor didactice este de 61,6%. În 5 unităţi de învăţământ, sunt imunizaţi toţi angajaţii. De asemenea, în multe şcoli din municipiu rata de vaccinare este de peste 60 la sută. Cei mai puţini angajaţi vaccinaţi sunt în Şcoala gimnazială din comuna Chiliile, unde, conform site-ului ISJ Buzău, rata de vaccinare este 0.

Potrivit ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății, școlile pot cere trecerea online, cu aprobarea inspectoratului județean, doar „în situații justificate de infrastructura și resursele existente”, nu în funcție de incidența din localitate.

Buzăul nu este la prima gafă de acest fel. În luna octombrie, o hotărâre de trecere în sistem online a școlilor a fost modificată după câteva zeci de minute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.